Простий спосіб почистити пам’ять телефона: Видаляти нічого не доведеться

Проста інструкція

Уявити життя сучасної людини без смартфона неможливо. Окрім основної функції – зв’язку з іншими людьми, телефон використовують і для інших важливих цілей. До прикладу, окрім фото- та відеофайлів на смартфонах купа програм, які полегшують наш побут.

Якщо пам’ять телефона переповнена, адекватна робота гаджета може бути неможлива. Тож варто часто чистити «сміття», пише Телеграф.

Як чистити кеш-пам’ять месенджерів

Якщо ви часто використовуєте програми месенджерів, такі як Telegram, WhatsApp, Viber або Facebook Messenger, швидше за все, вони накопичили багато файлів кешу, який потрібно почистити.

  • Щоб звільнити місце на телефоні, увімкніть у вищезгадані програми-месенджери, зайдіть у Налаштування та натисніть кнопку «Очистити кеш».
  • Щоб уникнути повторного накопичення файлів кешу, в тих же параметрах обмежте збереження цих кеш-файлів. Установки — Використання пам’яті — Зберігати медіа — 3 дні.

Перенесення файлів та даних на карту SD

Щоб не доводилося видаляти, наприклад, фото та відео з телефону, варто замислитися про покупку додаткової пам’яті. Використання картки SD допоможе уникнути перевантаження пам’яті телефону. Усі або частину медіафайлів ви зможете зберігати на SD-карті.

  • Малоймовірно, але якщо все ж ваш телефон не має додаткового слота для вставки SD-карти, свої файли можна зберігати на комп’ютері або в хмарних сервісах.
  • Користувачам пристроїв Android та iOS за замовчуванням доступний Google Диск та iCloud відповідно.

Очищення історії браузера та кеш-пам’яті браузера

Історія браузера та файли кешу можуть сильно засмічувати пам’ять телефону, якщо ви часто сидите в інтернеті зі смартфона.

Щоб очистити пам’ять, виконайте кілька маніпуляцій. Відкрийте програму Chrome на телефоні або планшеті та виконайте такі дії:

  • «Історія» — «Очистити історію» — ««Розширені» — «Весь час».
  • Далі позначте галочки в опціях «Історія вебперегляду», «Файли cookie», «Кешовані зображення та файли» – і натисніть «"Видалити дані».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень