Чому старі Айфони такі популярні? На який смартфон варто витратити кошти?

Низка значних переваг

Якщо поглянути на модельний ряд смартфонів Samsung чи Xiaomi, побачимо, що ці виробники щороку випускають багато нових телефонів. Наприклад, Самсунг лише у 2023 році на розсуд покупців представив справді величезну кількість нових серій: від флагманських Samsung Galaxy S23 до бюджетних Galaxy A04, A14, M14 тощо. За такого розмаїття девайсів, смартфони, що були випущені декілька років тому, швидко втрачають актуальність.

Модельний ряд iPhone

З Apple ситуація дещо інша. У 2022 році світ міг спостерігати презентацію нового покоління iPhone 14, що складається з чотирьох смартфонів:

  • базова модель (Айфон 14)
  • базова зі збільшеним екраном (iPhone 14 Plus);
  • дві “ПРОшки” – iPhone 14 Pro та флагман iPhone 14 Pro Max на базі чипсета A16 Bionic.

Також у 2022 було представлено третє покоління iPhone SE 2022 –  один бюджетний апарат у корпусі Айфон 8 з дисплеєм 4,7 дюйма, але з потужним чипом Apple A15 Bionic.

І така ситуація спостерігається впродовж останніх років. Втім, навіть ті Айфони, що вийшли 5-6 років тому (iPhone 8 чи iPhone X), досі лишаються популярними й мають попит. З чим це пов’язано, та який Айфон можна сміливо купувати у 2023 році (крім, звісно, флагманської серії iPhone 14)?

Чому iPhone кращий за смартфони на Андроїді?

Добре, коли додатки відкриваються миттєво, без довгих “роздумів” та коліщатка, що довго обертається на екрані. Це одна з особливостей смартфонів Apple – вони дійсно працюють скоріше за телефони на Андроїді. Причому це стосується не лише найактуальніших моделей на кшталт iPhone 14/13/12, але й старіших, наприклад Айфон 11, який наразі є найдешевшим новим Айфоном у “Цитрусі”.

Інші значні переваги:

  1. Оптимізована операційна система. На Андроїді працюють десятки смартфонів з різними процесорами та відеокартами. iOS розроблено ексклюзивно під чипи Apple Bionic. Звідси й швидкодія, що вражає. А також повна відсутність “глюків” та зависань;
  2. Виробник забезпечує тривале й безоплатне оновлення ОС. Сьогодні навіть восьмий Айфон, що з’явився ще у 2017 році, є актуальним, оскільки на нього можна встановити найновішу версію iOS;
  3. Система на кристалі Apple Bionic стабільно посідає найвищі місця у різноманітних рейтингах, де смартфони порівнюють за багатьма показниками – ефективність в іграх або в режимі багатозадачності, енергоощадливість, якість камер та герметичність корпусу;
  4. Купуючи Айфон, можете назавжди забути про встановлення антивірусних програм. В Apple попіклувались, аби користувачі мали змогу безпечно подорожувати мережею та встановлювати безліч додатків від перевірених розробників.

Звісно, серед смартфонів на Андроїді є багато класних моделей. Але для багатьох саме iPhone лишається ідеальним з усіх поглядів пристроєм.

Який Айфон купити у 2023 році?

Покупці, що не рахують гроші, в змозі дозволити собі флагмани, наприклад iPhone 14 Pro Max, чи навіть дочекатися на вихід новинки цього сезону – iPhone 15 Ultra. Але для більшості сума в 50 тисяч гривень є недосяжною. Тому пропонуємо коротенький рейтинг найдоступніших Айфонів у 2023 році:

  1. Apple iPhone 11 – цілком актуальний та продуктивний смартфон, хоч і вийшов у 2019 році;
  2. Базовий iPhone 13 2021 року – він майже нічим не поступається своєму наступнику Айфон 14, а коштує при цьому майже на 5-7 тисяч дешевше;
  3. Apple iPhone SE 2022 – якщо звикли до невеликих дисплеїв та класичних габаритів з потужною начинкою, це буде ідеальний вибір;
  4. iPhone 12 – популярний смартфон, що потішить своїми характеристиками;
  5. iPhone 13 Mini – для багатьох невеликий дисплей є зручнішим, при цьому за продуктивністю смартфон нічим не поступається більшим за розмірами моделям.

Не радимо купувати б/у та відновлені Айфони з короткою гарантією. Вони коштують не набагато дешевше, але ризики величезні.

 

Краще купити актуальний та новий смартфон Apple в офіційного дилера Apple в Україні.

 

В “Цитрусі” можна замовити Айфон онлайн з гарантією та можливістю оформити кредит на сайті чи через застосунок.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень