Вимкніть і майте спокій: функція, яка розряджає смартфон в 4 рази швидше і «вбиває» екран

Через цю функцію також страждає екран вашого гаджета, тому краще від неї відмовитися

Здатність якомога довше пропрацювати від одного заряду цінується в смартфонах чи не найбільше. Виробники намагаються забезпечити максимально довгу автономність своїх гаджетів, але водночас впроваджують нові круті фічі, які вимагають все більше і більше заряду.

Однією з таких є Always-on Display, яка стала доступна на Android-смартфонах вже давно, але в айфонах з'явилася лише в 2022 році. Функція сама по собі корисна, але далеко не всі усвідомлюють, скільки неоціненних відсотків зарядки витягує ця опція з батареї смартфона.

Always-on Display – суть функції 

Функція постійно включеного екрана (Always On Display) має на увазі, що екран смартфона, навіть в режимі очікування, демонструє користувачеві час, повідомлення, дату та іншу інформацію.

Можна індивідуально налаштувати екран блокування, залишивши тільки найважливіше.

Ця функція зручна тим, тому що дозволяє швидко перевіряти важливу інформацію, не включаючи смартфон цілком. Крім того, Always-on Display дозволяє поліпшити загальний досвід використання гаджетів, оскільки ви не будете постійно включати й вимикати екран, що може бути виснажливим і витратним за часом процесом. 

Ця функція вбиває акумулятор смартфона

Раніше фахівці лабораторії DxOMark протестували витрати акумулятора з функцією Always On Display на Android і iPhone і прийшли до висновку, що з активною опцією смартфон розряджається приблизно в 3-5 рази швидше, ніж без неї. 

Для наочності, при вимкненій і включеній функції iPhone 14 Pro Max пропрацював 466 і 122 годин відповідно, Google Pixel 7 Pro – 367 і 139 годин, Xiaomi 12S Ultra – 495 і 103 години, Galaxy S22 Ultra – 417 і 136 годин.

Як видно, з Always On Display батарея тане на очах. Але і це ще не все: через цю функцію також страждає екран вашого гаджета, зокрема, матриця ризикує вигоріти швидше. Тому краще все-таки від неї відмовитися.

Як вимкнути Always On Display на смартфоні

  • На iPhone: «Налаштування» → «Екран і яскравість» → деактивуйте перемикач навпроти «Завжди ввімкнено»

  • На Android: «Налаштування» → «Екран блокування та безпека» → деактивуйте перемикач навпроти «Відображати завжди».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень