Простий рецепт сметанного крему для торта: як приготувати смачнющий десерт
Головне — відділити сироватку від сметани
Сметанний крем — один із найпростіших у приготуванні. Інколи для приготування сметанного крему використовують згущувачі, але ми обійдемось без них.
Найкраще для приготування крему підійде сметана жирністю 25%, можна більше, але точно не менше 20%.
У сметані є багато сироватки, тому її треба відділити. Тож сметану потрібно викласти на складену в кілька шарів марлю, зв’язати кінці та викласти на сито чи друшляк, а вже тоді покласти на миску, в яку і буде стікати рідина. Можна використати прес для пришвидшення процесу.
Рецепт сметанного крему
Інгредієнти:
- сметана (20-25%) - 800г.
- згущене молоко (сире) - 150г.
- лимонний сік - 2ст.л.
- цедра лимона/лайма
Сметану перекладаємо у ємність для збивання, робимо кілька обертів міксером – до однорідної маси. Після цього додаємо сире згущене молоко і знову кілька обертів міксером.
Завершальний етап – додавання лимонного соку та цедри. Збиваємо до однорідності і крем готовий.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ