Справжній «еліксир здоров’я»: На Рівненщині роками варять цікавий десерт
З чого його роблять
Унікальний десерт досі варять на Рівненщині.
Традицію приготування страви зберігають у Зарічненській громаді, що на півночі краю. Йдеться про грушовик, який готують всього з трьох інгредієнтів. Основою страви є сушені груші, які, попередньо замочивши в окропі, перекручують через м'ясорубку.
Отриману масу заливають чистою водою з цукром і кип’ятять. Після кипіння також можна додати крохмаль, розбавлений з водою, і ще трохи проварити.
Вживати такий десерт можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Напій має солодкий та насичений фруктовий смак.
До речі, сушені груші корисні для травлення, містять багато вітамінів, які особливо важливі для людини в осінньо-зимовий період.
Радіо Трек: НОВИНИ