«Пропаганда переборщила з нагнітанням нацизму»: У кремлі вже не знають, як закінчити війну – росЗМІ

Більшість росіян серйозно сприймають війну як «боротьбу з нацизмом і нацистами»

Сьогодні, 24 квітня, виповнюється 2 місяці з повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Російські війська вибили з Києва, проте за офіційними заявами країна-агресорка усе ж планує добитися «встановлення повного контролю» над Донбасом і Півднем України.

Про це йдеться в матеріалі російського видання «Медуза» з посиланням на три джерела, близьких до адміністрації путіна.

У внутрішньополітичному блоці адміністрації президента росії дійшли висновку, що зараз немає «хороших піар-сценаріїв виходу» з війни, які не призвели б до падіння рейтингу влади.

Джерела «Медузи» стверджують: в кремлі впевнені, що більшість росіян серйозно сприймають війну як «боротьбу з нацистами і нацизмом». На підтвердження цього вони посилаються на результати закритих соцопитувань (російська влада багато років використовує їх).

Джерела «Медузи» заявляють, що на такому фоні в кремлі «побоюються можливого невдоволення» відведенням військ і переговорами. За оцінкою вдали, це нібито може вилитися навіть у вуличні протести.

Цю гіпотезу пояснюють тим, що російська пропаганда «переборщила з нагнітанням теми нацизму» в Україні.

При цьому публічно співробітники адміністрації путіна підтримують цю риторику, оскільки вважають, що з суспільною думкою «сперечатися пізно» — а воювати однаково доведеться до якогось результату, який можна проголосити «перемогою».

Зокрема на думку кремля, одна із найсерйозніших перешкод може стати «позиція багатьох представників середнього класу», який нібито підтримує «спецоперацію». Посилаючись на ті ж закриті опитування співрозмовники «Медузи» стверджують, що ці «представники середнього класу» впевнені: «У війні треба йти до переможного, якщо вже її почали — до Києва чи навіть до Львова. Відступати не можна».

Разом із тим два політтехнолога, які співпрацювали чи співпрацюють з кремлем, сумніваються в адекватності таких побоювань.

«Опиратися на якусь соціологію зараз дивною. Люди, швидше, пасивні, вони можуть бути не проти війни, але і не за. В Москві на машинах среднього класу букв Z щось непомітно. Респонденти висловлюються по інерції. Самі воювати ці люди не готові».

Обидва співрозмовники упевнені, що у разі «приглушення пропаганди» ніяких протестів не буде.

«Люди перестануть думати і говорити про нацистів, повністю переключаться на свої особисті проблеми».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень