Дарують техніку та продукти: як переселенці оживляють покинуті будинки на Рівненщині (ВІДЕО)

Найкращий варіант для багатодітних сімей

На Рівненщині родини, які залишають зону бойових дій, селять у пусті будинки. Людям дарують і побутову техніку і продукти. І такий варіант з житлом найкращий для багатодітних родин. 

У село Дивень Олексій з донецького міста Соледар привіз дружину та п'ятеро дітей. Родину поселили у будинок, який простоював сім років. Туди звезли меблі та подбали про комфорт.

Громада надала постіль та ліжка. Зробила більш-менш ремонт у будинку. Ми задоволені, що така велика сім'я попала в такий великий будинок, - розповіла власниця Оксана Кравцова.

Селяни подарували родині побутову техніку — холодильник і плиту — на кухню, а ще створили запас продуктів. Олексій і сам ремонтує чужий дім — пофарбував стіни, двері. Відновив частину меблів.

Я к этому дому отношусь, как к своему. На данный момент — это мой дом, обхаживаю, делаю уют. Планирую пока оставаться здесь, — зазначив переселенець Олексій Гататулін.

У кожному рівненському селі — по кілька десятків пустих будинків. Тож громади активно шукають власників, які не проти поселяти переселенців. Найчастіше погоджуються в'їхати багатодітні родини.

Своїми силами та за участі жителів здійснюємо ремонт. Приїздять люди, ми їм показуємо будинки, які в нас умови, — додала голова Великомежиріцької ТГ Оксана Слободенюк. 

Рівненщина вже прийняла майже 50 тисяч людей. Щоб допомогти переселенцям адаптуватися, в кожному районі запрацювали “мобільні” бригади, куди входять юристи, соціальні працівники та психологи.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень