Прокуратура поверне Рівненщині землю на 20 млн грн

Прокуратурою Рівненської області пред’явлено до господарського суду Рівненської області позов в інтересах держави в особі Рівненської обласної державної адміністрації про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки загальною площею понад 660 га вартістю 20,7 млн грн.

Зокрема встановлено, що вказаний договір оренди, укладений у грудні 2015 року між Дубенською районною державною адміністрацією та приватним підприємством, суперечить вимогам Законів України «Про оцінку земель» та «Про оренду землі», оскільки при його укладенні не проводилась нормативно-грошова оцінка земельної ділянки.

Також зазначений договір не містить усіх передбачених законодавством  істотних умов, зокрема, щодо встановлення розміру орендної плати та форми платежу, що є підставою для визнання його недійсним.

У зв’язку з цим,  прокуратурою області вжито заходи представницького характеру щодо визнання недійсним вказаного договору оренди та повернення земельної ділянки державі.

На цей час триває судовий розгляд справи, участь в якій забезпечують працівники прокуратури Рівненської області.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень