Прокидаєшся серед ночі та не можеш спати? Достатньо прошепотіти одне слово, і здоровий сон повернеться

Найпростіший рецепт здолати безсоння

Досить поширене явище, що людина прокидається серед ночі о 3-4 годині. Це не становить небезпеки, але з часом організм без повноцінного відпочинку - виснажується. Феномен нічного підйому має біологічне обґрунтування.

Вчені встановили, що при нормальному режимі сну до 3-4 години ранку організм готовий до пробудження. Нейробіологічні процеси у мозку досягають свого піка.

 

Падає вироблення мелатоніну (гормону сну) та підвищується рівень кортизолу (гормону стресу). Підіймається температура тіла. 

Ми всі прокидаємося серед ночі, але зранку переважно про це й не пам'ятаємо. Але якщо в житті повно стресу, то свідомість теж швидко прокидається, і думки вже не дають знову заснути.

Езотерики називають час з 3 до 4 години ранку годиною відьом. Вони вірять, що людина прокидається від нічних кошмарів через підступи темних сил. Після такого підйому безсоння може тривати досить довго.

Для тих, хто прокинувшись відразу скеровує думки в тривожний бік, є один простий древній метод. Він допоможе швидко заснути.

Після пробудження тихенько промов лише одне слово — «Аум». Важливо вимовити його вголос, а не в голові. Повторіть кілька разів, протяжно. І вже за кілька хвилин ви знову поринете у здоровий міцний сон і спатимете до ранку.

Ви й раніше могли чути про «Аум». Цю мантру використовують у йозі та дихальних практиках. Це сакральне слово сили в індуїстській традиції, мантра Всесвіту. Така проста молитва від безсоння заспокоює, уповільнює хід думок і допомагає швидше поринути у стан медитації та сну.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень