Продукти, які заборонено зберігати на дверцятах холодильника: вони миттєво псуються

Про це треба знати

Температура повітря у холодильнику не скрізь однакова. До прикладу, продукти, які лежать на полицях дверцят завжди зазнають перепадів температур. Тож там не можна зберігати все, що заманеться.

М'ясні делікатеси

Куряча нарізка, шинка, ковбаса та інші схожі продукти не повинні зберігатися в дверцятах пристрою через коливання температури при кожному її відкритті. Найкраще м'ясні делікатеси покласти у задню частину холодильника, де температура більш стабільна.

Сир

Аналогічно м'ясним делікатесам сир краще зберігати всередині холодильника, а не в дверцятах. Крім цього, багато сучасних моделей оснащені спеціальним ящиком для сиру, який допомагає зберегти смак і свіжість продукту.

Фрукти та овочі

Дверцята холодильника не можуть забезпечити потрібну температуру для зберігання овочів та фруктів. Найкраще розкладати їх по спеціальних ящиках, що знаходяться в нижній частині пристрою. Це допоможе зберегти їх свіжими, при цьому важливо не забувати про правильне товарне сусідство: наприклад, не можна складати яблука та банани поруч.

Яйця

Як не дивно, зберігати яйця в дверцятах холодильника не рекомендується через ризик пошкодження шкаралупи та можливого зростання бактерій через коливання температури. Найбезпечніше їх зберігати на стійкій полиці всередині холодильника.

Молоко

Молоко теж не слід залишати в дверцятах холодильника через нестабільну температуру. Найкраще залишати напій у задній частині приладу, де зазвичай найхолодніше.

Сире м'ясо та птиця

Соки, що виділяються із сирого м'яса та птиці, можуть забруднити інші продукти, якщо їх зберігати у дверцятах. Найкраще прибрати ці продукти в морозильну камеру або ближче до задньої стінки.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень