Продукти, які можна їсти й після закінчення терміну придатності

Шукайте особливий напис на упакуванні

Далеко не всі продукти після закінчення терміну придатності треба викидати на смітник. Окремі з них цілком їстівні й після цієї дати. Шукайте на упакуванні напис «Бажано вжити до» і вказану дату. Саме у такому разі виробниками убезпечують себе від можливого псування продукту, але він зберігається придатним до вживання довше. 

Продукт слід оглянути, аби не було цвілі, ознак гниття, неприємного запаху чи якихось не властивих продукту грудочок. 

Експерт з продажу продуктів назвав десятку продуктів, які придатні для вживання і після кінцевої дати споживання:

Картопляні чипси. І хоча це не корисний для здоров'я продукт через високий вміст солі, але власне саме сіль і зберігає чипси придатними довше..

Шоколад. Триваліший термін придатності шоколаду забезпечує високий вміст цукру.

Кетчуп. Ключове, аби кетчуп зберігали у правильних умовах – сухому і прохолодному місці. У такому разі кетчуп можна вживати й через рік після його кінцевої дати споживання. 

Йогурти. Йогурти можуть зберігатися куди довше вказаного терміну. Але перед вживанням їх треба оглянути, аби впевнитися, що він не змінив своїх властивостей. 

Твердий сир. У таких продуктів рідко спливає термін придатності. Твердий сир може покритися пліснявою або нальотом, але його легко можна  зняти ножем. Але це правило не працює з м'якими сортами сиру, тут експериментувати не варто.

Пастеризоване молоко. Воно справді довше залишається їстівним. Але треба перевірити запах, чи молоко не загусло, а найкраще перекип'ятити, тоді точно все буде добре.

Яйця. Пам'ятайте про простий експеримент – яйце треба занурити у воду. Якщо воно плаває, то всередині є газ і бактерії, а отже, варто викинути такі яйця. Якщо ж яйця опустилися на дно, то швидше за все вони придатні в їжу.

Хліб. Найкращі грінки й сухарики виходять саме з несвіжого хліба. Якщо немає плісняви чи плям іншого кольору – хліб можна їсти. 

Рис. Як і макарони, рис може зберігатися після закінчення терміну придатності ще кілька місяців. Але тільки в сухому, темному та прохолодному місці.

Фрукти та овочі. Якщо фрукти та овочі не містять ознак гниття, не змінили свого кольору у форми, не пересохли – їх цілком можна їсти.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень