Проблеми зі здоров’ям мають свій запах. Принюхайтеся до себе

Тут не йдеться про запах часнику після обіду чи поту після тренування

Запах тіла попереджає про негаразди з організмом. Вони виникають тільки за появи певного захворювання або можуть попередити про його розвиток. 

Солодкий запах з рота 

Це може свідчити про розвиток діабету. Особливо якщо він виникає не після вживання солодощів чи цукерок. Такий запах попереджає про те, що клітини підшлункової залози виробляють менше ніж потрібно інсуліну, тому у крові зростає вміст глюкози.  

Глюкоза, потрапляючи в легеневий кровотік, а потім в альвеоли й бронхи, просочує дихання своїм ароматом. Приблизно такий же механізм запускається при патологіях печінки, пов'язаних зі зловживанням алкоголем. Негайно зверніться до лікаря, якщо помітили у себе фруктовий запах з рота разом із втомою, сухістю в роті або болем у животі.

Неприємний запах ніг 

Це може говорити про появу грибка стопи. У такому разі спершу треба ретельно оглянути ноги, чи не з’явилася там посохла шкіра й чи вона не лущиться. Або можуть з'явитись почервоніння й пухирці.

З такими скаргами краще звернутися до лікаря. Пам’ятайте, що грибок дуже легко передається й потребує лікування.

Неприємний запах сечі

Специфічний запах урини може мати безліч причин. Часто він супроводжує інфекції сечовивідних шляхів.

Специфічний запах може з'являтися у разі проблем з нирками, цукровим діабетом, хворобами, які передаються статевим шляхом, та навіть вживанням певних препаратів. З цим краще не жартувати, а проконсультуватися у лікаря. 

Поганий запах з рота

Причин неприємного запаху з рота може бути безліч. Найчастіше він виникає через розмноження бактерій у ротовій порожнині. Причинами поганого запаху з рота можуть бути:

  • Стоматит, карієс, запалення ясен.
  • Гайморит та інші запалення носової порожнини, через які людини може спати з відкритим ротом.
  • Різноманітні ураження мигдаликів.
  • Поганий догляд за зубами.
  • Хвороби шлунково-кишкового тракту.

Поганий запах з рота може мати різний відтінок: солодкий, кислий, запах ацетону. У різних «ароматів» - різні причини. Кислий запах може свідчити про хвороби шлунково-кишкового тракту, солодкий - про проблеми з печінкою, а запах ацетону про діабет та інші захворювання. У будь-якому випадку важливо вчасно звернутися до лікаря, щоб розпочати лікування.

Джерело: meta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень