Для чого наші бабусі після чищення риби крутили столову ложку в руках

Раніше про цей лайфхак знали всі

З чим зазвичай асоціюється риба? Звісно ж, із запахом, який не до вподоби майже всім. Тож є різні способи усунути цей сморід. Наприклад, старші люди довіряють одному перевіреному методу з металевою ложкою.

Ложка і риба

Цей метод раніше завжди використовували господині й рибалки. Після того, як почистили рибу, люди не починали зразу мити руки, а крутили у руках столову ложку. Немов натирали нею долоні і пальці.

Виявляється, це не просто дивна звичка, а старий лайфхак.

 

Метал усуває запахи.

Різкі запахи риби, м'яса, цибулі або часнику викликають водонерозчинні жири, які входять до їх складу. Звичайне класичне мило може утворювати плівку, яка «консервує» такі жири на руках і зберігає неприємний аромат.

А ось при контакті з ложкою жири взаємодіють з солями нікелю, які зазвичай містяться в сталі, і через це розпадаються. Після цього запах пропадає, а залишки речовин можна легко змити водою з милом.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень