Про сльози дружини та матері загиблих Героїв нагадали усім перевізникам Рівного (ФОТО)

Прикрих випадків було два. Обурені - чиновники та поліцейські

Днями у Рівному виник скандал навколо нахабного вчинку водія на 51-му маршруті. Нагадаємо, що чоловік відмовився безкоштовно провезти дружину загиблого в АТО Миколи Карнаухова Галину. Відомо, що водія викликали  в управління транспорту та звільнили з роботи.

Рівненські патрульні та транспортники зібрали сьогодні круглий стіл, аби обговорити перші результати перевірки громадського транспорту у Рівному. Туди скликали усіх перевізників міста. Одне  з найболючіших питань – хамство водіїв, на яке регулярно скаржаться мешканці області та обласного центру. Керівник Рівненського управління транспорту і зв’язку згадав зокрема і про останні два випадки, коли водії принизили рідних загиблих у антитерористичній операції солдат. Далі говорить начальник управління транспорту Віталій Миронюк:

За останні два місяці у нас сталося два таких випадки, не випадки – просто трагедія. Коли заходить мама загиблого АТОвця, , показує відповідне посвідчення мами героя, і у нього вистачає нахабства довести її до сліз і висадити з машини. Це сталося на 49-му маршруті.

Віталій Миронюк - крайній справа

За словами Віталія Миронюка, жінка їхала на Дубенське кладовище, аби покласти квіти на могилу сина. Чиновник каже, що відразу після того, як жінка повідомила про це – горе-водія разом із перевізником запросили в управління, оштрафували та звільнили. Далі дали рекомендації іншим перевізникам і установам, аби ті не брали його на роботу. Жінка ж зауважила, що коли скаржилася на керманича, то не очікувала, що чиновники вживатимуть таких радикальних заходів.

 Така ж доля спіткала й винуватця останнього гучного інциденту, який випхав з маршрутки дружину убитого на непідконтрольній Україні території Донбасу  викладача НУВГП Миколи Карнаухова Галину. Говорить Віталій Миронюк:

Випадок дводенної давності – це 51-й маршрут. Дружина героя Карнаухова – інтелігентна людина, пред’явила посвідчення на безкоштовний проїзд. Єдине чим влада допомогла цій людині – це вручила таке посвідчення. Водій принизив, образив, обізвав… Мало того – він вийшов, обійшов автобус, провів її до зупинки, обізвавши усякими ПОГАНИМИ скажімо так словами.

У Рівному звільнили водія маршрутки за відмову у безплатному проїзді дружині загиблого в АТО

Далі до розмови долучився учень загиблого Героя, керівник відділу безпеки дорожнього руху Патрульної поліції Рівного Сергій Коханюк. Поліцейський каже, що дізнався про прикрий випадок лише сьогодні:

Я такого не розумію взагалі! Про Миколу Карнаухова – це мій викладач був. Він сам пішов на війну, загинув і його через місяць привезли з ворожої території в Україну. Я бачив сльози його матері, дружини і дітей. І мені цього достатньо.

 

Якщо хтось ще таке зробить, повірте мені, доки я буду на цій посаді, я не дам спокою цій людині. Доки цей водій працює, отримує гроші. Людина віддала своє життя – найдорожче що в неї було, позбавила рідних радості спілкування з батьком, з сином, з чоловіком. Про цей випадок мені стало тільки сьогодні відомо, нажаль. Але повірте, я б і о першій ночі виїхав, аби подивитися, що це за перевізник такий.

Сергій Коханюк - за другий спереду

На це присутні перевізники нічого не відповіли. Раніше голова Спілки перевізників Рівненщини зауважив, що звільнення – це не вирішення проблеми.

«Це - не вихід», - голова Союзу перевізників про звільнення водія-хама маршрутки у Рівному

Деякі маршрути за його словами, гарантують водію майже мінімальну зарплату. Через це водії їдуть на заробітки закордон, а перевізники наймають хамів і «нечупар». Пільговиків держава нині не фінансує, втім за словами транспортників. Пільги в майбутньому в Україні планують  видавати у вигляді грошових доплат (субсидій) на певну кількість перевезень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень