«Це - не вихід», - голова Союзу перевізників про звільнення водія-хама маршрутки у Рівному

Цей водій грубо відмовив у безплатному проїзді дружині загиблого в АТО

Про цю історію ми писали у публікації У Рівному звільнили водія маршрутки за відмову у безплатному проїзді дружині загиблого в АТО

Голова Союзу перевізників Рівненщини Валентин Демчук (на фото вгорі) каже, що якби був присутній при відмові водія безплатно везти члена родини загиблого в АТО, то не просто звільнив би, а

вчинив би з ним «по-чоловічому».

Однак звільнення одного хама не вирішує проблему. Адже кращі водії маршруток міста звільняються з роботи і їдуть на заробітки за кордон. Їх не влаштовує нинішня зарплата, яка на деяких маршрутах, за словами Валентина Демчука, взагалі мінімальна. Через це перевізники вимушені наймати на роботу звільнених через хамство, крадіжки грошей, нестеження за станом транспортного засобу водіїв з міжміських та міжобласних маршрутів.

Хоча, каже Валентин Демчук, усьому цьому можна було б запобігти. Як саме - розповідає Валентин Демчук:

По-перше, треба виділити кошти з міського бюджету, щоб пільговики їздили, і щоб перевізник отримував компенсацію за ці перевезення.

 

По-друге, потрібно серйозно подумати про підвищення тарифу за проїзд не лише у маршрутках, а й у тролейбусах. Це мають бути взаємопов'язані речі.

 

Я думаю, потрібно вже подумати про те, як допомагати перевізнику, щоб він міг платити водієві нормальну заробітну плату, щоб водії залишалися  у нас у місті.

Щодо суми на компенсацію перевізникам на здійснення пільгових перевезень, то, каже Валентин Демчук, вона повинна бути така ж, як і за перевезення у тролейбусах КП «Рівнеелектроавтотранс» -

близько 30 мільйонів гривень.

І додає:

Той стан речей, який є нині на міських маршрутах, він ще ніколи таким не був. Це дуже плачевна ситуація. І вона виливається поки що дрібницями, тобто десь водій нахамив. Можливо, це й не дрібниця, але у загальному плані, коли може бути й ДТП з важкими наслідками, то порівняно з тим це ще й, можливо, дрібниця. То мені не хотілося б, щоб до того дійшло. Потрібно було б уже застосовувати якісь заходи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень