Про розвиток краю – від найголовнішого стратега Рівного (ФОТО)

Кандидата у депутати від «Європейської солідарності» Олександра Процюка

Олександр Процюк – директор Агенції регіонального розвитку Рівненської області та голова обласної Федерації баскетболу. Олександр Процюк балотується у Рівненську міську та обласну ради від партії «Європейська солідарність». У Рівнераду – у 6 окрузі, в обласну – у 5 окрузі.

Олександр Процюк лобіював питання будівництва спорткомплексу на Макарова у Рівному, в тому числі й залучення коштів на будівництво. Також кандидат у депутати ініціював будівництво універсального спортивного майданчика на Соборній 3Д. Це до речі, врятували ситуацію легкоатлетам на час відсутності манежів. Тут займаються баскетболісти та навіть групи з фітнесу.

Спорт – не єдине, у чому досяг успіхів Олександр Процюк. Як економічний експерт, Олександр Процюк, став автором економічного напрямку стратегії розвитку міста до 2030 року. Це дуже великий документ, його може побачити кожен у відкритому доступі. Втім, сам Олександр Процюк так висловився про саму стратегію:

- Доволі є хибне розуміння того, що стратегія це лише книжка, яка лежить на полиці у чиновника. Так не повинно бути. Стратегія складається із чітких проєктів, розрахунків та чітких часових рамок для їх реалізації. Найважливіше – план реалізації. Коли робити, за які кошти й у які строки. Це важлива складова, яку не беруть до уваги нинішні чиновники.

 

Не повинно бути таких проєктів, які виникли нізвідки. Наприклад, депутат захотів сподобатись електорату і вирішив щось будувати. Але на це непередбачені кошти. Вносити зміни у стратегії можна, але не можна поверхнево ставитися до проєктів. Я б це хотів змінити, коли стану депутатом. Нам бракує досвідчених проєктних менеджерів.

 

Тобто головне, що будь-який крок повинен бути зваженим. Треба враховувати усі ризики, фінансування, джерела, проєктні команди, глобальні певні економічні та соціологічні ризики повинні враховуватись.

 

Коронавірус – це не передбачувана ситуація, ясна річ. Але більшість ризиків завчасно можна прорахувати.

Олександр Процюк наполягає на тому, що усі ОТГ повинні діяти за одним принципом – жодних грошей без планів і жодних планів без грошей.

За словами кандидата у депутати від «ЄС», нині треба розвивати інфраструктуру МСП та сприяти розвитку малого бізнесу. Так, в Україні вже запустили онлайн-інструменти та інформаційні сервіси для допомоги малому та середньому бізнесу в рамках антикризових заходів з підтримки підприємців, які відчувають наслідки пандемії Covid-19.

Це всебічна підтримка компаній, прибуток та добробут яких залежить від закордонних ринків — адже саме ця категорія бізнесу зазнає найбільшого удару через карантинні заходи та тимчасові обмеження в торгівлі.

Олександр Процюк зауважує, що регіональний розвиток, інвестиції, проєктна діяльність в управлінні містом та області – головне його завдання, як депутата.

До слова, Агенція регіонального розвитку Рівненської області перемогла у відборі партнерів Проєкту Секторальної бюджетної підтримки ЄС. Рівненщина впродовж наступного року працюватиме з партнерами з Закарпатської, Вінницької, Житомирської, Луганської та Тернопільської областей над посиленням інституційної спроможності АРР та створенням спільних проєктів міжрегіональної співпраці. Там великий бюджет – понад 11 млн гривень, на що їх витратити мають, як реалізовуватимуть цей проєкт?

У майбутньому Олександр Процюк, як депутат від «Європейської солідарності» планує реалізувати Проєкт науково-інноваційного парку та створити сучасну інфраструктуру для розвитку підприємництва (інкубатор, акселератор, фаб-лаб). За його словами, перші кроки у цьому напрямку вже зробили. Зокрема, знайшли приміщення для інкубатора – на базі Рівненського економіко-технологічного коледжу НУВГП.

Особливу увагу Олександр Процюк акцентує на впровадженні сучасної системи циркулярної економіки у нашому регіоні:

- Це відносно новий тренд який базується на ощадливому використанні будь-яких ресурсів. Принцип простий – сміття не існує. Є лише речовини, які мають певний колообіг у природі.

 

Це не лише екологічна, а й економічна складова. Тобто ми повинні навчитися виробляти, а не спалювати.

Також у планах кандидата у депутати до Рівненської міської та обласної рад від «Європейської солідарності» Олександра Процюка ініціювати відновлення проєктну діяльність агровиробництва та перероблення.

* Політична агітація

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень