«Концепт гендера протиставляється біологічній статі», - Польща кидає виклик ЄС (ФОТО)

І виходить зі Стамбульської конвенції

Учасниці акції протесту в Польщі: в одязі стилізованому під вбрання монашок та з масками в кольорах ЛГБТ вони протестують проти намірів уряду вийти зі Стамбульської конвенції

Як повідомляє Hromadske, Польща хоче вийти зі Стамбульської конвенції — документа, укладеного в межах Ради Європи й формально спрямованого на так званий «захист жінок від різних форм насильства».  

Однак, посутньо, цей документ запроваджує поняття «гендер» як щось, що не співпадає з поняттям стать, а є чимось – іншим.

Чимось, що людина може вільно собі обирати та змінювати.

Збігнєва Зьобро звинувачують в тому, що він хоче повернути "домашнє насильство" проти жінок

Нині ж, як повідомляє Hromadske, Польща планує вийти з цього засадничого документа ЄС. Про це в суботу, 25 липня, заявив міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро, передає TVN24.

«Виконуючи наші передвиборчі обіцянки, рухаємося від слів до діла. Ми подамо офіційне прохання міністерству з питань сім’ї щодо виходу з так званої Стамбульської конвенції», — сказав Зьобро на пресконференції.

За його словами, таке рішення пов’язане з тим, що в текст конвенції «хитрим чином» додали «ідеологічні елементи, які ми не приймаємо і вважаємо шкідливими».

Одним із прикладів цього польський міністр юстиції назвав «концепт соціокультурного гендера, який протиставляється біологічній статі».

«Це призводить до висновку, що не природа і не біологія визначає, чи є хтось жінкою чи чоловіком. Що це начебто – питання вибору, який може зробити будь-хто», — так пояснив своє тлумачення концепту «гендер» Зьобро.

Справжня паніка в ЄС, всі пишуть про демарш Польщі

Він також запевнив, що вихід Польщі зі Стамбульської конвенції не означає, що країна стане менше боротися з насиллям проти жінок і домашнім насиллям зокрема:

«На сьогодні в конвенції немає критеріїв, яким ми не відповідаємо. А в деяких сферах ми навіть маємо вищі стандарти, ніж того вимагається».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень