Рада вважає за необхідне – переглянyти Угоду про асоціацію з ЄС (ФОТО)

Зміна економічного курсу?

Дмитро Наталуха

Формально Україна ще не наполягала на змінах.

Головним лишається європейський вектор, але

В Раді вважають, що потрібно починати дискусію про перегляд умов Угоди про асоціацію в економічній частині.

Про це сказав в інтерв’ю РБК-Україна нардеп від «Слуги народу» і голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

На питання про те, чи збігається його позиція з позицією профільного міністерства і чи готовий уряд це робити, він відповів: «поки, наскільки я бачу, збігається».

«Просто з закритими очима підписувати все, на чому є штамп Європейського Союзу, ми не можемо, тому що це призводить до повного дисбалансу в економічній систем», - додав він.

Наталуха розповів, що він мав розмову з представниками однієї із ключових країн ЄС, які використовували слово brilliant (чудовий, - ред.) стосовно опису нашої торговельної динаміки з ними.

«Якщо ми візьмемо слайди, які вони показували щодо товарів, які експортуємо ми, а які – вони до нас, то ця динаміка виглядає так: у нас на першому місці з експорту – зерно, далі – олія, тваринні жири, злаки та мінерали, дерево, залізна руда. Тобто більшість – це сировина.

 

У них – бойлери, обігрівачі, електричне обладнання, автомобілі та запчастини до літаків», - розповів він.

За його словами, вони зараз намагаються зробити все для того, щоб ми переуклали угоду на тих самих умовах, на яких укладена ця.

«Але чи це є в наших інтересах?


Я вважаю, що ні, тому що адекватний підхід – це імпортувати сировину, а експортувати продукцію. Вони так і роблять, а ми робимо все навпаки.


Не в останню чергу – через поради наших західних партнерів», - додав він.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень