Безвіз закривають до вересня. Мінімум? (ФОТО)

Про що говорить Макрон

Світ тісний. Євросоюз на тлі пандемії закриває свої кордони — це вже триває не перший день.

17 березня лідери країн-членів Європейського союзу досягли формальної угоди про закриття своїх зовнішніх кордонів і меж Шенгенської зони для запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції.

Повідомлялося, що винятки будуть робитися тільки для доставки медичного обладнання та препаратів, продовольства, а також для громадян ЄС, які хочуть повернутися додому з інших країн.
 

Також, як пише «Новоє врємя», в Європейській раді тоді пообіцяли «знайти адекватні рішення» для людей, які змушені перетинати кордон з робочих причин.
 

При цьому заступник міністра охорони здоров’я Чехії Роман Примула припустив, що кордони Європейського союзу можуть залишатися закритими до двох років.

Не виключається, що загострення пандемії може навіть призвести до відновлення повноцінних кордонів між самими країнами-членами ЄС та утруднення  перетину цих кордонів для товарів, громадян та послуг.

Приміром, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн назвала «абсолютно критичним» вирішення ситуації з закриттям внутрішніх кордонів між державами-членами ЄС.

Натомість Президент Франції Емануель Макрон буквально заявив тоді таке:

«Щоби захистити один одного від поширення вірусу, водночас зберегти нашу медичну систему, ми ухвалили спільне рішення між європейськими лідерами: завтра опівдні кордони Євросоюзу та Шенгенської зони будуть закриті».

Нині ж він уточнює, що кордони  Шенгенської зони мають бути закриті як мінімум до вересня.

При цьому французам повідомляють, що їм не варто готуватися до відпусток в інших країнах, а сама Франція, вочевидь, так само не буде приймати туристів з-за кордону.

Гіршим при цьому є те, що Макрон у своїх останніх заявах посутньо виступає за обмеження доступу на ринки Європи товарів та продовольства з інших країн.
 

Припускається, що Європа розглядає модель закритої економіки, в яку будуть посилено вливатися емітовані євро для запуску нових виробництв та створення в себе нових робочих місць і відновлення попиту.

Оглядачі припускають, що це може мати дуже негативні наслідки для економіки України.

Нагадаємо, Антон Геращенко, заступник міністра МВС, днями заявив: «Кордони будуть закритими ще цілий рік». Також порекомендувавши українцям готуватися до проведення відпусток в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень