Про Аліну, яка невдало сходила до стоматолога, повідомили благодійники. У справу втрутилась прокуратура

15-річна дівчина досі в реанімації

Тиждень тому Рівненщину сколихнула новина про дівчину, яка після видалення зуба опинилась в реанімації Рівненської обласної дитячої лікарні.

Дитину оперували майже 8 годин і на запитання про шанси лікарі лише казали «стабільна і вкрай важка». Яка нині ситуація у родині та як почувається Аліна, повідомила голова Благодійного фонду «Скарбниця надії» Мар’яна Рева:

 - Лише по окремих ознаках ми могли сподіватися на покращення. Перша ознака - це коли через два дні після операції починають призначати багато ліків та спецхарчування. Значить, перші дні після операції організм витримав, а далі треба більш інтенсивно допомогти йому боротися.

 

Друга ознака - коли ліки починають призначати не день на день, а пишуть списки до п'ятниці і на вихідні. Третя ознака - короткі фрази «лікарі будуть пробувати знімати з ШВЛ, чи можете закупити багато знеболювальних?» - від таких слів стає радісно на серці.

 

Дівчина бореться і жодні запитання тут зайві! І ось сьогодні новини з реанімації - Аліна дихає через маску, розуміє, що до неї говорять, показує, що вона хоче і трошки розмовляє! Про перемогу говорити ще рано, надто важкий стан дівчини був ще 10 днів тому. Але сподіваємось, що до гіршого вже не поверне.

 

По коштах - зібрано 171 тисячу гривень, 61 тисячу з них вже використано. Дякуємо кожному благодійнику за допомогу! Без вас повністю забезпечити дівчину ліками було неможливо! Дякуємо всім, хто поширював інформацію про дівчину.

Мар’яна Рева зазначила, що попереду ще довгий шлях, можливо, будуть змінювати схему антибіотиків, тому залишила реквізити організації для збору коштів.

КАРТА фонду «Скарбниця Надії»

4246 0010 0292 7428

 

(кошти на цю картку можна переказувати лише з картки ПриватБанку, на платежі з інших банків у лютому перевищено ліміт)

 

КБ «ПриватБанк»

IBAN UA 84 305299 00000 26002010701895

БФ «Скарбниця Надії»

ЄДРПОУ 37685693

Призначення платежу вказуйте: добровільна пожертва на проєкт «Допоможи дитині в реанімації»

Для пожертв з-за кордону та по Україні заходьте за цим посиланням і натискайте кнопку Допомогти

https://skarbnitsya.org/kontakty/rekvizyty/...

 

Для власників карток Монобанк в розділі «Платіж по IBAN», треба набрати IBAN UA84 305299 00000 26002010701895 фонду Скарбниця Надії та вказати суму, яку ви бажаєте пожертвувати.

Нагадаємо, Сарненська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов`язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітній.

У прокуратурі з'ясували, що на початку лютого 15-річна жителька села Люхча, Сарненського району, кілька разів зверталась по допомогу в  стоматологічну поліклініку.

Спочатку один лікар поклав дівчині на запалений зуб ліки, а згодом, оскільки пацієнтці легше не ставало, інший лікар цього зуба їй вирвав.

 

А вже 4 лютого дитину з зараженням крові та у важкому стані госпіталізували в Рівненську обласну дитячу лікарню.

Після проведеної операції вона перебуває в реанімаційному відділенні на апараті ШВЛ.

Хто з лікарів припустився помилки, яка призвела до таких наслідків – має встановити слідство.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень