Благодійність – це не тільки гроші й речі: чим насправді займаються благодійники

«Все більше людей долучаються до благодійності» (с)

Сьогодні в Україні відзначають День благодійності. Це національне свято, запроваджене з метою підтримки милосердя на різних рівнях, яке відзначають щороку – у другу неділю грудня.

Насправді благодійництвом, якби хто питав , може займатися кожна людина – особисто або ж долучившись до роботи громадських організацій чи благодійних фондів, які допомагають нужденним

Важливо розуміти, що благодійність – це не лише про гроші та матеріальні речі, а й про різнопланову допомогу тим, хто цього потребує.

 

Причому йдеться не тільки про людей, а й про тварин.

Утім, більше про благодійність знає керівниця відомого у Рівному та за його межами БФ «Скарбниця Надії» Мар’яна Рева.

Мар'яна Рева. Фото з фб-сторінки
Мар'яна Рева. Фото з фб-сторінки

Скільки років Вашій «Скарбниці Надії»? Як взагалі виникла ідея створити благодійний фонд?

Офіційно нам 10 років, але взагалі починали ми 13 років тому.

Дівчата, які організовували свята в онковідділенні, вирішили, що це потрібно робити якось більш офіційно й отримати назву, тож зареєстрували БФ. І тоді ми вже з ними об’єдналися на тому етапі. Ми паралельно – група волонтерів – шукали для дітей ліки та донорів, а вони – організовували свята.

Скільки людей зараз залучені до роботи у Фонді?

Офіційно у нас є троє працівників, але ми так рахуємо, що у нас десь близько 80-ти волонтерів.

  А скільки людей долучається до зборів та акцій, які організовує БФ «Скарбниця надії»? Це сотні чи все-таки тисячі?

Тут важко сказати… Ну, наприклад, якщо школи проводять акції, то це купа дітей, які приносять подаруночки чи копійки збирають. Неможливо точно підрахувати. Та, напевне, все ж йдеться про тисячі людей.

Яка ситуація зараз із благодійністю: з року в рік стає легше чи важче?

Все більше людей долучається до благодійності. Ну, і все більше людей розуміють, що такі справи треба робити аналізуючи та обдумуючи. Тобто краще купити на лікарню обладнання, наприклад, ніж принести непотрібні цукерки.

Які проєкти – Ваша найбільша гордість?

Напевно, «Лікарняна клоунада». Це унікальний проєкт, до якого ми долучаємося і який ми всіма силами підтримуємо. Хлопці з Рівного почали і тепер рівненські хлопці навчають усіх лікарняних клоунів по всій Україні, окрім, здається, одного міста.

Лікарняні клоуни)) Фото з офіційної сторінки у ФБ
Лікарняні клоуни)) Фото з офіційної сторінки у ФБ

І ми, як благодійний фонд, постійно їх підтримуємо, щоб цей проєкт жив.

Що «Скарбниці Надії» найбільше потрібно прямо зараз?

Зараз нам потрібно забезпечити кровоспинні препарати для онковідділення на новорічно-різдвяні свята, щоб під час свят там не виникло проблеми. Йдеться приблизно про 70 тис. грн. Я думаю, що до кінця року ми зберемо гроші й зможемо закупити ці ліки.

Щодо інших потреб, то на Святого Миколая у нас вже зібрані подарунки, а на Новий рік ми вже нічого не даруємо, бо зазвичай ідемо на канікули на 2 тижні.

Нещодавно у нас була акція до #Щедрого_Вівторка, ми збирали маленькі подаруночки в «Коробку хоробрості». Цього разу вдалося зібрати дуже багато речей – цей проєкт у нас вже років 6 існує і  ми періодично поповнюємо запаси, а цього року у нас просто завалена комірчина. Долучилися до збору школи і навіть з інших міст передавали нам подарунки поштою.

Що б Ви загалом назвали благодійністю, адже це не тільки гроші та речі?

Це все, чим люди можуть поділитися: це і час свій, і волонтерська діяльність, і донорська кров, та й загалом допомога у різних справах. Кожна людина може обрати те, чим вона може займатися.

Для мене особисто дуже цінно, що в Україні зараз розвивається дуже багато напрямків: зоозахисники; люди, які допомагають старшим людям; люди, які допомагають кризовим сім’ям; волонтери, які працюють у сиротинцях.

Це все дуже цінно!  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень