Екстренка Рівненщини придбала нове обладнання

Для реанімаційних бригад

Медики Рівненщини тепер працюватимуть з новим обладнанням. Адміністрація «Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» закупила 5 портативних приладів для непрямого масажу серця Easy Pulse виробництва Швейцарії та два дефібрилятори виробництва Франції.

Easy pulse наразі активно використовують у Європі, в Україні - лише у великих містах. Тож тепер новітні технології є у Рівненському Центрі ЕМД та МК.

Апарат для непрямого масажу серця Easy Pulse працює автоматично. Зараз, бригади «швидкої» роблять це вручну. В районах, де у складі бригади фельдшер та водій, прилади Easy Pulse вкрай необхідний при проведенні реанімаційних заходів.

- Easy Pulse - унікальна конструкція, яка забезпечує високу ефективність масажу. Рівномірний розподіл компресій по периметру грудної клітини.

 

Постійна частота 100 компресій за хвилину. Акумулятор може працювати автономно 45 хвилин, - розповідає директор «Обласного Центру ЕМД та МК» Андрій Бортнік.

Апарат для непрямого масажу серця Easy Pulse - це неоціненний помічник для бригад.

- Зараз лікарі та фельдшера «швидкої» самостійно роблять масаж серця пацієнту. Нещодавно наша бригада проводила реанімаційні заходи впродовж 59 хвилин і потрібно було робити непрямий масаж серця. Це не просто… А Easy Pulse - робитиме це автоматично.

 

Варто відзначити й нові дефібрилятори. Вони багатофункціональні, компактні, легкі та надзвичайно зручні у використанні, - додає завідувач навчально тренувального відділу  «Обласного Центру ЕМД та МК»  Андрій Стахнюк.

Наразі нові апарати тестують інструктори НТВ Рівненського обласного Центру ЕМД та МК. Вони навчатимуть бригади інтенсивної терапії, як правильно користуватися новою технікою.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень