«Прийняв для себе складне рішення»: Голова НБУ подав у відставку

Через проблеми зі здоров'ям

Напередодні  голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що покидає свою посаду через проблеми зі здоров'ям.

Про це він написав у своєму Facebook.

Через причини, пов'язаних зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду Голови Національного банку України. Я звернувся до Президента України з проханням прийняти мою відставку. Дякую Президентові України за виявлену довіру та спільну роботу на користь держави — і в мирний, і у воєнний час, – написав Кирило Шевченко.

Він додав, що з перших днів війни йому довелося взяти на себе роль антикризового менеджера. І він вважає, що сповна «виконав свою місію». Нацбанку під його орудою вдалось забезпечити безперебійну роботу фінансової системи під час війни.

З початку повномасштабної війни Національний банк: забезпечив безперебійну роботу всіє фінансової системи; не допустив паніку на валютному ринку; зупинив масштабний відтік капіталу заради захисту резервів; втримав інфляцію на адекватному рівні під час війни; підставив плече державному бюджету, розуміючи складнощі із залученням коштів під час війни, – каже глава НБУ.   

Кирило Шевченко також зауважив, що нині банківська система є стійкою та капіталізованою.

Тим, хто прийде після мене, я передаю банківську систему сильною, капіталізованою, стійкою. Вірю в те, що такою вона залишиться й надалі. Я вдячний усій команді Національного банку, на долю якої випали найскладніші випробування в історії незалежної України. Я пишаюсь роботою з вами, – звернувся Кирило Шевченко до своїх колег із НБУ та з банківського сектору України.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень