ПриватБанк заблокував кредитні картки тисячам українців

У банку роз'яснили ситуацію

ПриватБанк блокує кредитні картки тисячам своїх клієнтів. Причому не йдеться про клієнтів, викритих у фінансових махінаціях, які не пройшли фінансовий моніторинг або затримують платежі за кредитом.

Зовсім ні: карти заблокували цілком лояльним клієнтам, які не пропускали жодного платежу.

З приводу блокування кредитної картки поскаржився на порталі minfin один із клієнтів банку.

Чоловік під ніком Dmitrlg розповідає, що хотів через термінал сплатити з кредитної картки комунальні послуги. Однак, прийшовши до термінала, був неприємно здивований: його кредитна картка виявилася заблокованою.

— Сьогодні при спробі здійснити оплату за терміналом отримав відмову.

 

Повернувся додому, зайшов до Приват24 і з'ясував, що «у зв'язку з обстановкою бла-бла-бла кредитні кошти недоступні... Коли будуть доступні ми повідомимо вас».

 

Сплатити комуналку так само не вийшло, – скаржиться клієнт ПриватБанку.

При цьому Dmitrlg стверджує, що за час користування кредиткою цього банку він не прострочив жодного платежу. До того ж у цьому банку він має депозит, який автоматично пролонгований, і який за розміром у рази більший за суму на кредитній картці.

Крім того, клієнт банку офіційно працевлаштований і стабільно отримує «білу» зарплату, яка також вища за кредитний ліміт. Тобто банк не мав жодних підстав блокувати його карту. Проте ПриватБанк це зробив.

— Запитував у знайомих - комусь теж заблокували, комусь - ні.

 

Питання: звідки така вибірковість кому блокувати, а кому ні (за якими критеріями)?

 

Якщо банк переживає, що не будуть виконані кредитні зобов'язання, то чому не можна приміром заблокувати частину коштів з того ж вкладу, - дивується клієнт.

Не минуло й години з моменту оприлюднення скарги, як ПриватБанк оперативно дав відповідь на претензії свого клієнта. Як з'ясувалося (втім, клієнт цього й не приховував), Dmitrlg живе на тимчасово окупованій території. У цьому й уся причина.

Банк відповів, що на окупованій території ситуація вкрай нестабільна, а тому існує великий ризик неповернення коштів.

Через це ПриватБанк заблокував кредитні картки всіх клієнтів, які перебувають в окупації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень