Нас чекає дефіцит: які ще продукти зникнуть через окупантів

Окупована Херсонська область, де вирощують більшість овочів

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Українські споживачі через окупацію Херсонської області ризикують залишитися без низки овочів.

Загарбники не пропускають товари на підконтрольну Україні територію, а масово забирають урожай у фермерів і вивозять його до анексованого Криму.

- Наша область – аграрний регіон, який постачав овочі всій країні. Спочатку окупанти відрізали тимчасово окуповану Херсонщину від України, а потім змусили продавати овочі за копійки, фактично пограбувавши. На чужих смертях і горі загарбники радіють дешевим і краденим овочам, – заявив депутат Херсонської облради Сергій Хлонь.

Що буде з цінами?

Через те, що овочі з Херсонської області неможливо продати на підконтрольну Україні територію, ціни на них впали до небувалих значень.

Минулого тижня були такі розцінки:

  • молода капуста продавалася по 10 грн;
  • редис по 3 грн;
  • огірки по 10 грн за кілограм.

Це у 3-7 разів дешевше, ніж на підконтрольних Україні територіях.

Зараз фермери з західних областей намагаються збільшити виробництво херсонських культур. Насамперед це томати, перець, баклажани та цибуля.

Найімовірніше, цього сезону Україна закуповуватиме більше імпортної продукції, що відразу ж позначиться на цінах. Такі овочі будуть дорожчі як мінімум вдвічі.

Крім того, влітку українці можуть залишитися без кавунів та динь, адже це культури, які традиційно вирощуються у Херсонській області.

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень