ПриватБанк вдвічі збільшив комісію за перекази між картками. А скоро їх взагалі заборонять

Відомо, хто тепер змушений платити більше

З 1 жовтня ПриватБанк збільшив тариф за надсилання міжнародних P2P-переказів із гривневих карток на міжнародні до 4%. Про це повідомили у пресслужбі фінустанови.

З 1 жовтня ми вимушені тимчасово підвищити тарифи на деякі види міжнародних переказів. Це вимушений крок для запобігання спекуляції на різниці курсів. Новий тимчасовий тариф за надсилання міжнародних P2P-переказів із гривневих карток на закордонні становить 4% (мінімум 50 грн), – зазначили у банку.

Раніше тариф становив 2%. Однак новий тариф у 4% дійсно «тимчасовий», оскільки діятиме усього 4 доби: вже з 5 жовтня НБУ взагалі забороняє P2P-переказів із гривневих карток на закордонні.

До цього ПриватБанк дозволяв переказувати іноземну валюту з гривневих карток за кордон за картковим курсом на суму 30 тис. грн. Зокрема, 15 тис. грн можна було переказувати на картки небанків, таких як Wise чи Revolut.

З тарифом у 4% українці найближчими днями можуть надсилати долар за кордон за фактичним курсом у майже 39 грн/$.

А вже з середи, 5 жовтня, такі операції будуть заборонені. Українці зможуть відправляти валюту за кордон лише з валютних карток.

Джерело: Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень