Навіщо українці обгортають банківські картки фольгою

Лайфхак, який працює на безпеку коштів?

Неймовірно зручно користуватися картками з вбудованим чіпом. До безконтактної оплати українці швидко звикли. А дехто почав обгортати картку у фольгу. 

Поява нових технологій, це й поява нових шахрайських схем. 

Зокрема шахраї частеньку купують скіммери (це незаконний POS-термінал, придбаний на «чорному ринку»). Тож з таким агрегатом вони ходять людними місцями та притуляють непомітно до сумок чи кишень перехожих. 

Але це тільки на перший погляд, дуже просто. Аби термінал зміг приймати оплати, його потрібно зареєструвати на реальну людину та її паспорт. Крім того, його треба під'єднати до еквайрингу певного банку, тому впізнати людину, яка провела оплату, не складає ніяких труднощів. Та й викрасти без пін-коду можна зазвичай не великі суми, адже переважна більшість людей встановлюють ліміти на оплати карткою без пін-коду. 

Але такі факти все ж фіксували у банках ще з 2017 року. 

Як захистити кошти 

 

Носити поруч одразу кілька карток

У такому разі пристрій при виявленні двох чіпів не може розібратися з якого саме проводити операцію.  При цьому не обов'язково, аби інша теж була банківською. Підійдуть картки з чіпом з супермаркетів чи АЗС.

Картхолдер

У продажу можна знайти спеціальні захисні чохли. Розпізнати подібні девайси можна за написами NFC protected або Protected from RFID. Саме ці дві технології використовуються сьогодні в обміні радіосигналу між пристроєм, що зчитує, і радіо чіпом, вбудованим в карту.

Сам по собі чіп RFID у вашій карті не має джерела живлення, тому коли ви носите картку в гаманці, вона постійно перебуває в сплячому режимі. Однак, варто піднести «пластик» до термінала, на чіп починає діяти магнітне поле, що передається радіопередавачем на касі. Саме від нього і захищають такі кардхолдери. Під шаром шкіри або пластику вони мають фольгований матеріал, який здатний блокувати магнітне поле від зчитувального обладнання.

Аби зекономити на кардхолдері вигадливі користувачі роблять таких захисний чохол самостійно. Зокрема обгортають картку у фольгу. 

 

Потрібно лише скласти звичайну харчову фольгу в кілька шарів і покласти її у відсік гаманця, де зберігається ваша карта. Таким чином вона буде захищена з обох боків, а ваші кошти завжди будуть у безпеці.

Джерело: GsmInfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень