Прильоти по Миколаєву: сирени завили вже після ракетних ударів по місту (ФОТО/ВІДЕО)

Поки офіційно повідомляється про 10 вибухів, місцеві кажуть: було штук 15...

Сьогодні вранці, 15 липня, російські військові завдали масованого ракетного удару по Миколаєву. Прилетіло, зокрема, по школах і двох університетах міста. Розтрощено Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова.

Про все, що сталося у Миколаєві, розповідає «24 канал».

Спершу були вибухи, а потім – повітряна тривога

Оскільки Миколаїв розташований поблизу моря, часто «прильоти» там передують оголошенню повітряної тривоги. Так було і цього разу:

о 07:45 місцеві почули вибухи і тільки через 2 хвилини о 07:47 увімкнувся сигнал про можливу ракетну атаку.

 

Буквально через хвилину після цього надійшла інформація від мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, який підтвердив, що у місті пролунали більш як 10 (!!!) потужних вибухів.

Увага! На відео присутня нецензурна лексика (18+) !!

Невдовзі з'явилась інформація і від очільника ОВА Віталія Кіма. Станом на 08:00, передав він, надійшли відомості про ракетний обстріл. На той момент дані щодо постраждалих та руйнування ще уточнювались.

Ворог поцілив відразу у два університети

Пізніше Віталій Кім повідомив, що як мінімум 10 ворожих ракет влучили у два університети міста: педагогічний інститут та Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова.

Момент влучання в університети Миколаєва вдалося зафіксувати камерам:

Віталій Кім наголошує, що російські військові почали атаки на українську освіту. Тож він звернувся до представників університетів усіх демократичних держав із проханням називати росію країною-терористкою, якою вона насправді і є.

Університет ім. Макарова зазнав чималих руйнувань

На кадрах, опублікованих ДСНС після ракетного удару, видно суцільні руїни, які залишились від однієї з будівель на території вишу.

Ракетні удари були надзвичайно потужними: залізобетонна конструкція просто розсипалась на уламки. Встояли хіба опори, і то не всі.

Навчання до 1 вересня не відновлять

Пізніше Віталій Кім вийшов на брифінг щодо ракетного обстрілу Миколаєва. Очільника ОВА наголосив, що ворог завдав серйозних руйнувань університетам, тож відновити навчальний процес до 1 вересня просто неможливо.

Передовсім, зі слів глави ОВА, необхідно провести експертизу. Вона встановить, чи безпечно у будівлях навчатись. Зауважимо, що в один із вишів прилетіло 5 ракет, а в другий – 4.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень