Хотіли атакувати Дубровицю, а він порадив ударити по Сарнах: знайшли зрадника (ВІДЕО)

Знайшли і засудили. Він із нетерпінням чекав тут «русскій мір» та був готовий очолити каральний орган

Сарненський райсуд засудив місцевого жителя за державну зраду до 12 років в’язниці. Про це йдеться у матеріалах вироку суду за 5 травня.

Зрадника затримали 18 березня. Через два дні після того, як за його сприяння у Сарни прилетіла ракета.

Чоловік цілком свідомо співпрацював із особою, яка позиціонувала себе представником «Ліберально-демократичної партії росії».

 

Так, тієї самої, яку очолював жириновський, поки нарешті не пішов на той світ.

Достеменно встановити, як довго спілкувалися ці двоє, слідство не змогло. Але вважає, що їхня дружба проти України зав’язалася не пізніше 16 червня 2021 року.

Житель Сарн чи то Сарненщини через інтернет сам запропонував надавати допомогу росії у зборі та передачі інформації про стратегічні об`єкти Рівненської області, у тому числі – про військові частини Збройних Сил України, рух техніки і багато іншого.

Навіть у день повномасштабного вторгнення росії, 24 лютого близько 12:52 та 14:25 цей ініціативний громадянин повідомив своєму співбесіднику з «ЛДПР» рф про рух військової техніки ЗСУ з Сарн в напрямку Дубровиці та Житомира.

Наступного ж дня, 25 лютого, близько 17:45 ця особа розповіла все тому ж члену «ЛДПР» про наявність озброєнь на території місцевої військової частини. Розповіла, щоб військовий об’єкт зруйнували ну або хоча б пошкодили.

У березні цей житель Сарненщини вирішив припастися зброєю

  • Придбав 120 патронів калібру 5,45 з кулями зі сталевими осердями з підвищеною пробивною здатністю
  • 2 корпуси наступальної осколкової ручної гранати РГД-5
  • та 1 підривач – уніфікований запал ручної гранати типу УЗРГМ-2, дистанційний детонатор до гранати.

Серед іншого, у нашого «героя» вилучили мобільний телефон марки «OPPO». А в телефоні – скріни переписки.

У розмові особа просила сарненчанина надати дані щодо військовослужбовців та військової техніки у Сарнах.

Вказала, що така інформація потрібна з метою атаки на Дубровицю.

У відповідь мешканець Сарненщини написав, що в арсеналі на складах у Сарнах багато автоматів та є ремонтна частина, тож, мовляв, необхідно завдати удару саме туди. Щоб знищити техніку.

Також на телефоні виявили фотографії укріплених адміністративних будівель. А ще – переписку в WhatsApp від 17 березня з особою, яка підписана, як «Брат».

У цьому листуванні мешканець Сарненщини хизується в голосовому повідомленні, що йому сподобалось, як напередодні по військовій частині прилетіли ракети.

Згодом у голосовому повідомлення дружині він зізнається, що летіла ракета за його наведенням, яке він дав давно. Одна з них летіла на Рівне.

При цьому він хвалив росіян та стверджував, що вони могли б уже давно взяти Україну.

Йдеться про обстріл від 16 березня. 

У фейсбуці підсудного знайшли переписку ще від 7 вересня 2021 року.

Там йшлося про прихильність до політичної партії рф «ЛДПР», бажання вернути Русь з кордонами, зокрема, як при Російській імперії, а ще – про ідею створити у Сарнах осередок громадської організації, яка приховано вербуватиме громадян України на користь рф

Ну і вже зовсім дрібничка. За день до цього наш громадянин розмовляв із кимось по телефону і розповідав, як йому за гроші запропонували приховано, ніби випадково, зробити фотографії залізничної дороги з певними об`єктами.

Але почати пропонувалося з чогось легкого, наприклад – з АНТИВАКЦИНАТОРСЬКОГО мітингу для дестабілізації ситуації в регіоні.

Майже за місяць до вторгнення росіянин повідомив жителю Сарненщини, що скоро час «Ч» і вони підуть в наступ, після чого — вийдуть на нього. При цьому він дав завдання фіксувати рух української військової техніки.

На запитання, чи готовий зрадник очолити місцеву районну адміністрацію, після того, як вони зайдуть, той відповів, що готовий очолити каральний орган.

 

Фінал

Ну і після цього всього особа повністю визнала вину в інкримінованих йому діяннях, щиро розкаялася, дала повні показання. 

Суд прийняв це як обставини, які пом`якшують покарання. Крім того, суд враховував позитиву характеристику чоловіка за місцем проживання.

А обставин, які б обтяжували покарання обвинуваченого – не встановив.

Зрадника засудили до 12 років. Також з нього мають стягнути на користь Державного Бюджету України 3 тисячі 775 гривень 64 копійки судових витрат.

Напередодні у нього завершився запобіжний захід – тримання під вартою у Рівненському СІЗО.

На вирок ще упродовж 30 днів можна подати апеляцію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень