Прибирання для лінивих: що робити, аби рідше брати ганчірку у руки

Низка корисних рекомендацій

Прибирання – справа не з легких. Є люди, які полюбляють прибирати, але більшість воліла б витрачати час на більш приємні справи. Повністю уникнути прибирання, якщо ви дбаєте про свою оселю, не вдасться. Але мінімізувати кількість прибирань точно можна.

Раз і назавжди

Спростити прибирання можна, позбувшись зайвого мотлоху у своїй квартирі. Чим менше у вас речей, тим простіше навести порядок у себе вдома. Або сховайте ці речі у шафи, щоб максимально звільнити простір. Тоді залишиться тільки змести пил з порожніх полиць, протерти все вологою ганчіркою, пропилососити і вимити підлогу. Речі, якими ви давно не користуєтеся, викиньте або роздайте тим, хто їх потребує.

Блискуча ванна

Запам’ятайте, чим менше у вас всяких тюбиків і баночок, тим менше часу йтиме на прибирання. Майте звичку складати все у кошики, шафи, шухляди. Тоді не буде хаосу і все лежатиме на своїх місцях. Аби не мати проблемних місць, потрібно регулярно видаляти цвіль та іржу. Просто щотижня розпорошіть засіб для ванної, зачекайте кілька хвилин, змийте і протріть губкою.

Використовуйте сучасні девайси

Коли на прибирання вже не залишається ні сил, ні бажання, то на допомогу можуть прийти різні пристосування. Наприклад, посудомийна машина та робот-пилосос. А також – ганчірка з мікрофібри та меламінова губка.

Наводимо порядок у коридорі

Вхідна зона – найпроблемніша, з неї сніг і бруд розноситься по всій квартирі. Тож обов’язково необхідно купити килимок з жорсткою щетиною і покласти перед входом. Мокре взуття краще ставити на спеціальний піднос, на якому будуть лишатися залишки води і сміття.

Жодного пилу

Аби позбутися пилу використовуйте спеціальні антистатики, поліроль або невелику кількістю кондиціонера для прання. Цими засобами треба протерти поверхні, де часто накопичується пил. Також причиною пилу може стати сухе повітря, тож використовуйте зволожувач повітря.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень