Президента просять дозволити інвалідам – самим обирати собі доглядальників – із числа військово-зобов’язаних родичів: ПЕТИЦІЯ

Мобілізація на марші

Окрім величезної кількості бажаючих отримати другу вищу освіту чи наукову ступінь, серед чоловіків України нині спостерігається й величезна хвиля бажаючих почати доглядати своїх родичів з інвалідністю.

Зокрема, як повідомляє, «Українська правда», на сайті президента Володимира Зеленського з’явилася електронна петиція «Про захист законних прав та інтересів людей з інвалідністю під час дії воєнного стану».

У зверненні автор просить надати людям з інвалідністю можливість обирати, хто з їхніх родичів матиме право на відстрочку.

Як відомо, у червні Верховна Рада скоротила перелік людей, які можуть отримати відстрочку від призову на військову службу, це стосується осіб, які мають родичів з інвалідністю.

Відтак, не служити можна буде лише в тому випадку, якщо в родині більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

Президента тепер просять ініціювати доопрацювання внесених змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в абзаці 11 статті 23.

«Просимо надати можливість людині з інвалідністю обирати, хто один з її військовозобов'язаних родичів матиме право на відстрочку, щоб найкраще реалізувати права та інтереси людей з інвалідністю, як представників найбільш уразливої верстви населення, особливо під час війни», – йдеться в зверненні.

Автор петиції стверджує, що відповідна правка «породжує купу протиріч у законах».

Станом на 12:00 22 вересня петицію підписали 17 360 людини.

Нагадаємо, за півтора року кількість людей з інвалідністю в Україні зросла на 300 тисяч.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень