Представники президента приїхали на Рівненщину

Вони обговорили перебіг унікального пілотного проєкту для ветеранів АТО

Рівненщину відвідали Вадим Свириденко – уповноважений президента з питань реабілітації учасників бойових дій та Андрій Ляхович – радник керівника офісу президента Андрія Єрмака.

Під час зустрічі з першим заступником голови ОДА Сергієм Подоліним та директоркою «Ветеранського Простору» Ольгою Яковлєвою вони обговорили впровадження на Рівненщині соціального проєкту з питань ветеранів, повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на пресслужбу ОДА.

- Рівненщина – пілотний регіон. Проєкт передбачає, що у громадах області працюватимуть «соціальні менеджери» для роботи з ветеранами.

 

Триває робота з керівниками територій. Наша позиція – у кожній територіальній громаді має бути фахівець, який дбатиме про ветеранів АТО та їхні сім’ї.

 

В області – майже 11 тисяч ветеранів-учасників АТО, а також 261 сім’я загиблих. Жоден із них не повинен лишитися поза увагою держави,  розповів Сергій Подолін.  

Ольга Яковлєва додала, що проєкт перебуває в активній фазі. Він розпочався з Рівненського району, а з 1 березня масштабувався на всю область.

- Для голів територіальних громад краю представлено щонайменше три варіанти для створення робочих місць для таких працівників: запровадження штатної одиниці, покладання обов’язків на наявних працівників або ж залучення на паритетних засадах осіб, які перебувають на обліку в центрах зайнятості.

 

На сьогодні вже у 21 громаді Рівненщині створили такі робочі місця. Також вже створено асоціацію капеланів області з метою налагодження комунікації та співпраці між капеланами різних релігійних спільнот.

Представники голови держави зазначили, що й уповноважений, і офіс президента усіляко підтримуватимуть цей проєкт. Адже Рівненщина є пілотною у його втіленні, тому у майбутньому цей досвід стане базовим для всіх територіальних громад України.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень