Правильне харчування теж може виявитися небезпечним

Лікарі попередили, коли не треба ним захоплюватися

Прихильники здорового харчування теж помиляються. Наприклад, охочі схуднути часто уникають продуктів з високим вмістом жиру. Але цілковита відмова від жирів на користь здоров'ю не піде. Заміняти жирні продукти знежиреними не варто, адже вони натомість можуть містити прихований цукор.

Нерідко експерти радять харчуватись часто, але малими порціями. Нутриціологи пояснюють, що такий режим підійде не всім. Деякі швидше худнуть, маючи три повноцінних приймання їжі, без частих перекусів.

У спробах схуднути багато хто відмовляється від вуглеводів. За словами експертів, дійсно варто виключити макарони та локшину, але повільні вуглеводи необхідні організму для насичення. Тут треба зробити ставку на гречку, бобові, кіноа та амарант.

Також далеко не однозначне твердження щодо відмови від сніданку (поширено на інтервальному голодуванні). Набагато важливіше дослухатися індивідуальних особливостей свого організму, і не відмовлятися від сніданку, якщо вам реально недобре без їжі зранку.

Монодієти – дуже небезпечний раціон. Виключення цілих груп продуктів загрожує нестачею життєво важливих вітамінів, мінералів та інших елементів. До того ж це зайвий стрес для організму.

Немає нічого поганого в тому, щоб рахувати калорії, але зациклюватися на калорійності їжі, нехтуючи її якістю — не найкраща ідея. Також фахівці нагадали про важливість пити якнайбільше води. Особливо корисно вживати воду за пів години до їди.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень