Працівникам бюджетної сфери світить масове скорочення

Проте під протекцією держави залишаться вчителі, правоохоронці, лікарі, рятувальники та соцпрацівники

В умовах воєнного стану Україна працює з дефіцитом бюджету. Аби зекономити бюджетні видатки, уряд запланував скорочення однієї категорії працівників.

При цьому – лікарі, вчителі, рятувальники, правоохоронці, соцпрацівники можуть не перейматися. Їх кількість змінювати не планують.

Натомість чиновників – скоротять, й лишити на роботі планують тільки половину. 

Почне Кабмін з себе, а потому звільнення відбудуться й у територіальних органах влади.

Після скорочень у Кабміні має залишитися 2,7 тис. співробітників замість теперішніх 9,2 тис., а в органах влади на місцях планують залишити замість нинішніх 15 тис. лише 9.

Таким чином, загалом по Україні кількість чиновників із міністерств та підпорядкованих їм територіальних органів скоротиться з 24,2 тисячі до 11,7, тобто, більш ніж наполовину.

Оптимізують зокрема кількість самих міністерств, з 20 до 12.

Втім, самі міністерства не ліквідовуватимуть – їх навпаки будуть укрупнювати, тобто фактично об’єднають. 

Наприклад, Мінрегіонбуд хочуть об'єднати з Мінінфраструктури та Міністерством з питань окупованих територій, Мінекономіки з Мінагрополітики, а Міносвіти з Мінкультом та Мінмолоді й спорту. Передбачено також злиття інших міністерств.

Чекають скорочення й у Пенсійному Фонді, Державній податковій службі та Держстаті.

 

У центральних апаратах планують лишити замість 13 тис. осіб тільки 4,3 тис., а в територіальних відділеннях замість 80 тис. – менш як 40.

Загалом скорочення торкнеться усього державного чиновницького апарату, який в Україні налічує 205 тис. робочих місць. Щоправда, 32,8 тис. із цієї кількості становлять незайняті вакансії. Тобто скорочення торкнеться лише 172,2 тис. «живих» людей.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень