Пожежі в Туреччині: експерти розповіли, чи повернуть українцям гроші за путівки

Чого варто боятися українцям

Фото ілюстративні. Колаж Радіо Трек
Фото ілюстративні. Колаж Радіо Трек

У Туреччині, яка є однією з найбільш популярних туристичних країн, горять ліси. Однак попри пожежі українці не відмовляються від путівок і летять на курорти.

Адже у разі відмови від туру доведеться сплатити туроператору понесені ним витрати, про це виданню OBOZREVATEL розповіли експерти.

Тож пожежі не сильно вплинули на потік українських туристів до Туреччини.

Директор туристичної фірми «Поїхали з нами» Олег Кулик розповів:

– 99,9% туристів летять на відпочинок. Відмови є, але їх небагато. Якщо турист відмовляється від туру, то це буде відбуватися з урахуванням фактично понесених витрат туроператора – на авіаквитки та проживання в готелі.

Після того, як клієнт повідомляє про відмову, турагент намагатиметься продати тур іншим. І у випадку успішного продажу туристу повернуть кошти. А якщо ні, то компенсація залежить від того, чи виставить готель штраф за відмову від бронювання.

Між тим експерти очікують, що проблема з пожежами буде нетривала і не спричинить паніки серед українців, які відпочивають на курортах в Туреччині.

Туристів з небезпечних зон переселяють в інші готелі. Я вважаю, що там турки роблять все можливе. Хтось просить повернути їх додому раніше, але масових запитів від людей, які хочуть повернутися в Україну, немає.

 

Звичайно, ситуація впливає на потік туристів, але це ніяк не вплине на ціни на курорти в інші країни, – сказав президент Української Асоціації туристичних агенцій Антон Рудіч.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень