Повна сковорідка смачних соковитих котлет, а фаршу треба зовсім небагато (РЕЦЕПТ)
Маленькі хитрощі, які стануть в пригоді кожній господині
Такі котлети готують не лише, щоб заощадити на м’ясі (хоча економія виходить дійсно помітна), а ще й тому, що це реально смачно! Котлетки виходять ніжними і соковитими, та ще й в соусі.
Інгредієнти:
- будь-який фарш – 300 г
- цибуля – 80 г
- кабачки – 300 г
- рис – 70 г (краще брати пропарений)
- панірувальні сухарі – 3 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
Для соусу:
- сметана – 200 г
- борошно – 1 ст. л.
- часник – 1 зуб.
- карі, паприка, сіль, перець – до смаку
Приготування:
Беремо будь-який фарш і додаємо до нього дрібно нарізану цибулю.
Тоді додаємо сирий рис, який перед цим треба промити.
Рис краще брати пропарений – він швидше приготується. Якщо ж брати звичайний, то доведеться його трохи заздалегідь відварити – до напівготовності.
Далі натираємо на великій тертці кабачок і добре віджимаємо, щоб рідини в ньому практично не залишилося. Додаємо до фаршу. А тоді домішуємо панірувальні сухарі, розбиваємо яйце, солимо і перчимо.
Добре вимішуємо фарш та формуємо котлетки. Відправляємо їх на розігріту сковороду та обсмажуємо на олії приблизно по 4 хв з кожного боку Вогонь має бути великий.
А доки смажаться котлети, швиденько робимо соус: беремо сметану будь-якої жирності, всипаємо трохи борошна, додаємо спеції, часник, сіль, перець і розбавляємо все це водою.
Заливаємо котлети соусом, даємо йому закипіти, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хв. Вогонь після закипання знижуємо до слабкого.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ