Повербанк: як обрати зарядний пристрій і на що слід звернути увагу при покупці (ФОТО)

Корисні поради на випадок відсутності світла

Портативний зарядний пристрій Power Bank (повербанк) освоїти неважко, але є деякі нюанси його використання, про які слід знати. Особливо актуальним це стає сьогодні: через віялові відключення світла та іноді досить тривалі блекаути викликані ураженнями нашої критичної інфраструктури.

Українці, які через дії ворога часто залишаються без світла, змушені дбати про хоч якесь електрозабезпечення для своїх телефонів та гаджетів на період тривалих відключень.

На що слід звернути увагу, вибираючи Power Bank?

Місткість

Ціна повербанку напряму залежить від його місткості, але аж надто економити тут не варто.

Скажімо, якщо пропонується повербанк на 10000 мАг, то два смартфони зарядити від нього не вдасться. Технічно кажучи, він повністю зарядить смартфон з батареєю на 5000 мАг не два, а в кращому разі півтора раза через втрату енергії.

У звичайних умовах такого пристрою достатньо, але коли світло відключають надовго, надійнішими будуть повербанки на 20000 мАг і більше.

Крім того, по можливості варто звернути увагу на те, чи відповідає повербанк стандарту швидкого заряджання вашого смартфона, інакше він відновлюватиме енергію в стандартному режимі, а не прискореному.

Ідеально напряму запитати про це продавця-консультанта, показавши йому свій смартфон.

 

Треба перевірити показники Вольт та Ампер у характеристиках акумулятора, та порівняти їх з характеристиками повербанку.

Крім ємності зовнішнього акумулятора, у його характеристиках вказується вихідна та вхідна потужність (Вт – Ватт). Саме вони впливають на швидкість заряджання. Чим вона вища, тим швидше заряджається або смартфон (вихідна), або повербанк (вхідна)

Перевірити Порт

Найчастіше акумулятор підключається до смартфона через провід. Перед покупкою потрібно перевірити відповідність роз'ємів повербанку та мобільного пристрою.

Важливо знати, що далеко не всі порти підтримують заявлений виробником стандарт швидкої зарядки.

Зберігати повербанк краще за кімнатної температури

Як заряджати повербанк

Залежно від ємності повербанка, рівня його заряду, зарядного пристрою та температури навколишнього середовища для повної зарядки може знадобитися чимало часу.

Наприклад, для зарядки великого повербанку на 20 000 мАг може знадобитися до 40 годин. Менші блоки живлення на 4000 мАг можуть заряджатися всього за пару годин.

Часто повербанк має простий світлодіодний індикатор, що показує рівень заряду. Ці індикатори можуть блимати або вимикатися через короткий час, щоб зберегти заряд акумулятора. Натисніть кнопку включення пристрою: якщо всі 4 світлодіодні індикатори безперервно світяться, значить повербанк заряджений на 100%.

Тримайте повербанк подалі від вологи

Перегрів

Повербанки мають захисне відключення для запобігання перегріву, проте краще від'єднувати пристрій від мережі, коли він повністю заряджений. З цієї причини не слід заряджати блок живлення на ніч, аби він не лишався довго підключеним до мережі, вже маючи 100% зарядки.

Це не спричинить значних пошкоджень, але є ймовірність, що термін служби батареї скоротиться.

Не використовуйте пошкоджені або неякісні кабелі та блоки живлення для заряджання повербанку. Також намагайтеся не заряджати його, якщо напруга в мережі нестабільна. Це загрожує виходом із ладу контролера зарядного пристрою.

Не тримайте повербанки у кишені чи сумці з металевими предметами

Чи можна використовувати смартфон, поки він заряджається від повербанку?

Немає ніякої шкоди у використанні мобільного телефону під час його заряджання, проте це може сповільнити процес. Щоб значно прискорити заряджання, увімкніть авіарежим або повністю вимкніть смартфон.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень