Потягом до Варшави: як купити квиток і не стати жертвою шахраїв?

Укрзалізниця збільшує кількість пасажирських місць

Фото ілюстративне

Незабаром обіцяють пустити до Варшави поїзд з 14-ти пасажирських вагонів, що у 2-3 рази збільшить кількість місць.

Тим часом українці скаржаться на відсутність квитків на потяги до Польщі.

Їх просто неможливо придбати на офіційному сайті з бронювання квитків Укрзалізниці, хоча потяг до польської столиці Варшави курсує щоденно.

До речі, купити квитки на нього можна лише онлайн – так ще у січні 2023 року вирішили в УЗ, щоб побороти квиткових шахраїв, які масово їх скуповують. Але, як бачимо, ситуації це кардинально не змінило.

Від початку війни квитки до Варшави та інших міст Польщі завжди було складно придбати, адже попит на них був неймовірно високим. Зараз він зріс ще більше, бо незважаючи на війну, люди намагаються виїхати на літній відпочинок.

Чому виникли такі труднощі та куди поділися усі квитки, з’ясовував сайт ТСН.ua.

Як пояснили експерти, спробувати придбати квиток до Варшави можна в момент, коли відкривається продаж на нову дату. 

Це можна зробити о 9:00 ранку за 20 днів до дати відправлення потрібного вам поїзда.

Тобто, якщо ви плануєте, наприклад, вирушити до Польщі 20 вересня, то «вполювати» квиток можна лише 1 вересня. Але квитки на нову дату зникають дуже швидко не зважаючи на обмеження від «Укрзалізниці» – на одне замовлення можна придбати лише 4 квитки.

На сайті оголошень OLX квитки на потяги до Польщі є

Про що свідчать відповідні оголошення.

Їх автори підкреслюють, що вже давно «працюють на ринку», та гарантують – при попередньому замовлені, ви майже стовідсотково отримаєте квиток на поїзд Київ-Варшава, але доведеться доплатити за послугу.

Квиток на поїзд до Варшави на 8 серпня вам ніхто вже не запропонує – їх давно розкупили. Можемо запропонувати квитки, які з’являться у продажу за 20 днів до відправлення – весь польський напрямок саме так продається. Якщо вам потрібен квиток скажімо на 28 серпня, то робіть заявку у нас. 8 серпня квиток вже буде у вас, – пояснили автори оголошень на OLX.

Та додали, що вартість двох квитків в купе потягу Київ-Варшава обійдеться клієнту в 9 тисяч гривень. Квитки обіцяють переслати на електронну пошту або в Viber.

Як боряться з перекупниками?

В «Укрзалізниці» зазначають, що системно боряться з шахраями-перекупниками.

Одна зі злочинних схем виглядає так: перекупники у перший день відкриття продажів (більшість квитків продається за 20 діб до відправлення поїзда) намагаються атакувати ботами системи УЗ і швидше за інших користувачів викуповують квитки. 

 

Такі облікові записи «Укрзалізниця» постійно блокує, але й шахраї вигадують нові алгоритми.

 

Якщо перекупник уже мав конкретного замовника, він оформлював квиток одразу на його прізвище.

 

Якщо ж ні, то при отриманні «замовлення» перекупник повертав квиток, взятий раніше на довільне ім’я, і тут же викуповував його на ім’я «клієнта», — пояснюють сайту ТСН.ua в пресслужбі підприємства.

Також у рамках боротьби з перекупниками з 26 липня 2023 року «Укрзалізниця» переглянула процедуру повернення квитків, скасувавши можливість миттєвої здачі та повернення квитків у систему в зручний для шахраїв час. Водночас для протидії зловживанням компанія розширила перелік напрямків, квитки на які доступні виключно онлайн: до списку потрапили всі поїзди польського напрямку, окрім швидкісних Інтерсіті+.

Таким чином національний перевізник забезпечуватиме максимальну прозорість, не допускаючи можливих зловживань із покупкою, поверненням та перепродажем квитків.

«Укрзалізниця» вкотре закликає не купувати квитки у сторонніх осіб, адже пасажира з підробленим квитком або квитком на чуже ім’я не буде допущено до посадки працівниками воєнізованої охорони, національної поліції та поїзними бригадами.

Для довідки:

Зараз між Україною та Польщею курсує 11 пар поїздів. Що стосується сполучення з Європою в цілому, то наразі курсують безпересадкові поїзди з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Харкова, Одеси, Вінниці, Хмельницького, Тернополя, Ужгорода, Львова та інших населених пунктів до 5 країн Європи: Польщі, Словаччини, Угорщини, Австрії та Молдови.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень