Потрапив до «Чорного списку»: за який переказ, рахунок у банку можуть заблокувати

На розгляд скарги піде близько двох місяців

Рахунок українця у «Монобанку» заблокували за переказ із криптовалютної біржі Binance. При цьому на розгляд скарги піде близько двох місяців.

Про це клієнт банку написав на спеціалізованому форумі «Мінфін».

— За рік використання три блокування. Минулого разу розблокували швидко після надання скриншотів з Binance, однак був урізаний місячний ліміт на зарахування і, я так розумію, потрапив до якогось чорного списку їхнього штучного інтелекту, – йдеться у скарзі.

У «Монобанку» зазначають: на вимогу НБУ вони зобов'язані перевіряти всі перекази клієнтів. У результаті їм доводиться блокувати окремі операції.

— Повірте, ми самі не любимо бюрократію, при цьому на вимогу НБУ банки перевіряють усі платежі, які зараховуються на рахунки клієнтам.

 

Колеги перевіряють і нададуть інформацію, як тільки вона з'явиться, – кажуть у «Монобанку».

Як перевіряють українців

Кожен банк має знати свого клієнта. Під час оформлення рахунку клієнт заповнює анкету: вказує своє майнове становище, розмір зарплати, додаткові доходи тощо. Потім діє ризикоорієнтований підхід. Обов'язково повинні перевіряти:

  • операції з перевищенням суми 400 тис. грн;
  • операції з громадськими діячами (депутатами всіх рівнів, чиновниками);
  • фізосіб-підприємців («ФОП»), які зареєстровані за останні три місяці;
  • тих, хто часто робить перекази за кордоном, обмінює банкноти.

Проте запідозрити порушення та заблокувати можуть практично будь-який переказ. Якщо зарплата клієнта, наприклад, становить 10 тис. грн на місяць, а він щодня переказує (або отримує) тисячі гривень, банк може вважати такі операції сумнівними.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень