«Потоп століття»: показали фото руйнівної стихії, яка накрила Німеччину (ФОТО)

Деякі українці кажуть: «Хотіли «Північний потік -2?»

Захід Німеччини охопила масштабна повінь, яка призвела до великих руйнувань та жертв.

Кліматологи вражені потужністю негоди та зазначають, що не очікували таких негативних рекордів. Про це пише The Guardian, передає РБК-Україна. Масштаби повені в Німеччині шокували вчених-кліматологів.

За словами вчених, вони не очікували такі погодні рекорди, які будуть побиті настільки сильно, на такій великій території та ще й невдовзі після інших крайнощів.

 

 

Мовиться про аномальну спеку у США та Канаді, коли стовпчики термометрів сягали майже +50 градусів.

 

Кліматологи побоюються, що спричинені людиною порушення клімату роблять екстремальну погоду ще гіршою, ніж прогнозували.

Як розповіли постраждалі місцеві жителі, попередні негоди теж були сильними, однак вражали меншу територію. Міністерство оборони Німеччини ввело режим військової катастрофи. Тепер командири зможуть за власним рішенням направляти техніку на допомогу місцевій владі.

Як пише Apnews, кількість жертв внаслідок потопу перевищила 120 людей. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що він «приголомшений» руйнуванням, який спричинили повені. Він пообіцяв підтримку сім'ям загиблих та містам, які зазнали значних збитків. До ліквідації наслідків стихійного лиха залучили вже 850 військових.

За словами голови Міноборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер, кількість залучених військових буде зростати. До населених пунктів, які найбільше затопило, рятувальники не можуть дістатися.

Зокрема, через це зниклими вважаються понад 1,3 тисячі людей.

Думки українських користувачів щодо негоди у Німеччині розділилися. Одні користувачі щиро співчувають німцям, а інші лишають і такі гострі коментарі:

«Хотіли «Північний потік -2», майте!».    

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень