Мають посади і придумують схеми: на Рівненщині незаконно розмитнили понад 300 автомобілів (ФОТО)

«Вкрали»15 млн грн у держави

На Рівненщині викрили та блокували діяльність групи посадовців митниці, які організували корупційну схему розмитнення автомобілів.

Зокрема, у схемі брали участь службовці митних постів «Рівне» та «Дубно» Поліської митниці і представниками митно-брокерських структур.

Попередньо встановлено, що представники комерційних структур подавали до митних органів документи, які містили недостовірні відомості щодо їх дати виробництва та першої реєстрації авто, з метою зменшення коефіцієнту акцизного збору в 40 і більше разів.

 

Таким чином держава недоотримала податок на додану вартість, а це від 50 до 700 тисяч гривень при розмитненні одного вантажного автомобіля.

Упродовж 2018-2020 років в зоні діяльності митних постів «Рівне» та «Дубно» Поліської митниці ДМСУ розмитнили понад 300 вантажних автомобілів.

За попередніми даними, протиправна діяльність митників завдала збитків державі на понад 15 мільйонів гривень.

Під час проведення обшуків у службових приміщеннях Поліської митниці правоохоронці виявили та вилучили оргтехніку та документацію, яка доводить здійснення протиправних оборудок.

У межах кримінального провадження наразі тривають слідчі дії. Додатково встановлюється причетність інших посадовців митного поста та представників митно-брокерських структур до корупційної діяльності.

Викриття злочинної діяльності проводили оперативники Управління СБУ Рівненщини, ДБР та Рівненської обласної прокуратури.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень