«Порушення за порушенням»: на сесії Рівнеради — суперечка, бо «проштовхують своїх»

Є юридичні порушення, кажуть депутати Рівнеради

Депутати Рівнеради на засіданні сесії розглядають питання про склад спостережних рад медзакладів Рівного. Зокрема, це стосується Центральної Міської лікарні, Пологового будинку, Дитячої міської лікарні і Міської лікарні №2.

Це питання викликало хвилю обурень та суперечок між депутатами. Мовляв, перелік осіб подали з порушення і без попереднього оприлюднення на сайтах медзакладів.

- Порушення за порушенням, — прокоментував ситуацію депутат Рівнеради Віталій Коваль.

Нагадаємо, напередодні міська депутатка Галина Кульчинська під час вивчення проєктів перед сесію виявила ці порушення і написала такий пост на своїй сторінці у Фейсбуці:

- Сказати, що мені бракує слів щодо персонального складу усіх чотирьох закладів, нічого не сказати. Мало того, що у самій процедурі обрання є юридичні порушення, так ще й примудрились так «підігнати» чисельність від громадськості, щоб не було жодного публічного обговорення, як того вимагає закон. Точно знаю, що заяви окремих депутатів, громадських діячів щодо входження в спостережні ради, були просто проігноровані.

На розгляді у Верховній Раді лежить законопроєкт, який значно розширює повноваження спостережних рад щодо управління медичними закладами, а членам цих рад передбачається і виплата заробітних плат. Ну, і як тут не спішити, щоб заповнити ці ради потрібними людьми?

І, не дивлячись на вагомі аргументи і прохання всього медичного колективу Міської дитячої стоматполіклініки, апарат Рівнеради виносить на завтрашню сесію питання про реорганізацію цього закладу.

Даремно питати провладну депутатську більшість в Рівнераді, що вони обіцяли людям коли йшли на вибори, на жаль ніхто і не згадає. Але час прийде....і ми нагадаємо.

Фракція «Батьківщина» жодним чином не голосуватиме за ці питання.

На сесії проти розгляду цього питання у такому вигляді як він є висловилися депутати від «Батьківщини» та «Слуги народу».

 

Вони просили повернути питання на довивчення і зробити все без порушення юридичних процедур. 

З огляду на конфлікт міський голова Олександр Третяк оголосив перерву і депутати розійшлися радитися.

Попри низку зауважень після перерви більшість депутатів погодили список осіб, які входитимуть до спостережних рад.

 

Ці рішення підтримали трохи більше 20 депутатів з 35 присутніх.

Хто як з депутатів голосував видно на фото.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень