Порошенко звільнив Саакашвілі

Через два дні після заяви губернатора Одещини уряд і президент України задовольнили його бажання піти з посади. Порошенко також звільнив його з посади радника глави держави

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Президент України Петро Порошенко звільнив Михеіла Саакашвілі з поста голови Одеської обласної державної адміністрації, підписавши ввечері у середу, 9 листопада, відповідний указ. Іншим указом президент звільнив політика з посади позаштатного радника президента України. Обидва документи опубліковані на сайті українського президента.

Раніше в той же день відставку Саакашвілі з посади глави Одеської області погодив і уряд України.

Екс-президент Грузії очолював Одеську обладміністрацію з травня 2015 року. 7 листопада він оголосив про свою відставку. Своє рішення він мотивував необхідністю відкрити новий етап боротьби з корупцією в Україні, звинувативши президента та його команду у тому, що вони "здають Одеську область ворогам України". У той же день про свою відставку заявив начальник поліції Одеської області Георгі Лорткіпанідзе, один з членів команди Саакашвілі.

8 листопада Петро Порошенко, коментуючи заяву Саакашвілі про відставку, визнав його право на це, "якщо він вирішив зайнятися політичною активністю".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень