Поради від людей із досвідом: як оздоровити ґрунт після збору картоплі

Таким чином ви покращите урожай у наступному році

Після збору врожаю картоплі дуже важливо подбати про відновлення ґрунту на ділянці, яка щойно звільнилася. Саме від цього багато в чому залежать якісні та кількісні показники врожаю, який вам вдасться виростити у наступному сезоні.

Вільний від культурних рослин ґрунт збіднюється, заростає бур'янами, і піддається ерозії. Щоб цього не допустити, обов'язково використовуйте сидеральні культури.

Так, якщо ви завжди вирощуєте картоплю на тому самому місці, то підійдуть будь-які сидерати.

 

Якщо ж плануєте висадку інші культури, то варто враховувати правила сівозміни. В такому разі рослини-сидерати не повинні бути з однієї родини з тими, які зростатимуть на цьому місці наступного року.

Практично всі види сидератів (фацелію, ріпак, буркун, озимі гірчицю та ріпак) бажано висіювати до середини вересня, максимум - до жовтня, якщо погода досить тепла. Такі обмеження пов'язані з тим, що пізніше сидерати просто не встигнуть наростити достатню кореневу систему для ефективнішого оздоровлення ґрунту.

При цьому, не рекомендуємо використовувати як сидерати жито озиме та вику волохату. Вони чудово перезимують і весь майбутній сезон забезпечуватимуть вас роботою з прополювання

Щодо загортання сидератів на зиму у ґрунт, то на суглинках краще не нехтувати цією процедурою, щоб до весни верхній шар був пухким, а ось на піщаних ґрунтах закладати сидерати взагалі не обов'язково. Вони стануть додатковим захистом ґрунту від розтріскування.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень