Останні теплі дні – ідеальний час, щоб «вибити» бур’яни з городу

5 різних способів «добити» шкідників, щоб не перейматися цим навесні

Традиційно з бур'янами дачники борються, починаючи з весни і аж до настання осені, після чого полегшено витирають піт з чола і йдуть на сезонний перепочинок. Однак насправді восени розумніше було б продовжити розпочате. Ця пора дає набагато більше можливостей – після збирання врожаю, коли грядки вже пусті.

Отже, що можна зробити восени з метою профілактики появи бур'янів у наступному сезоні:

  • можна зайнятися перекопуванням і розпушуванням верхнього шару ґрунту, інакше першою ж відлигою однорічні бур'яни дозріють до холодів і навесні пустять пагони;
  • обробка гербіцидами проти насіння однорічників безглузда, вона ефективна лише проти багаторічних трав. Як правило, використовуються препарати типу «Гліфосат», «Ураган Форте», «Раундап», «Торнадо» тощо.

За зиму залишки хімічних засобів підуть разом із талими водами і можна буде не переживати за якість урожаю, втім, може трохи постраждати якість самого ґрунту.

 

Народні засоби

Щоб приготувати спеціальний розчин проти бур'янів, беруть 4 л оцту, 100 г солі, рідке господарське мило і доводять всю цю суміш до об'єму 10 л.

Ще один варіант – змішати оцет та воду у співвідношенні 1:1, але найефективнішим вважається розчин із 5 л оцту та 1 ст. л. солі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень