Популярна дієта призводить до передчасного старіння. Але є спосіб цього уникнути

Усе перевірили на мишах

Американські дієтологи з'ясували, що при певному типі кетогенної дієти в організмі накопичуються клітини, що старіють. 

Вважається, що низьковуглеводна дієта змушує організм швидше спалювати жири. Вона була розроблена сто років тому для лікування епілепсії у дітей. Цей спосіб харчування і сьогодні популярний, для тих, хто прагне схуднути.

У Центрі медичних наук Техаського університету досліджували вплив дієти на білок, що бореться з раком. Він керує клітинним старінням - наказує клітинам, які у стресі, припинити ділитися.

Вчені посадили мишей на сувору кетогенну дієту. Піддослідні 90% калорій отримували з жирів. Потім через тиждень і через три тижні досліджували їхні серця, нирки, печінку та мозок.

У тварин із першої групи підвищився рівень цього білка, а старіючих клітин побільшало. Однак після переходу на звичайне харчування ситуація стабілізувалася.

А у тих мишей, які сиділи на кетогенній дієті з тижневими перервами, змін не помітили. Старі клітини у них не накопичувалися.

Ми не говоримо, що дієта погана. Але, певно, треба робити перерви під час такого харчування, - кажуть науковці.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень