Попросити квартири для 370 чорнобильців Рівненщини хочуть у керівництва держави

Постраждалі від аварії на ЧАЕС першої категорії на обліку вже понад 20 років

На сайті Рівненської облради цього тижня опублікували проект звернення. В тексті обласна рада просить Уряд і Парламент передбачити кошти на забезпечення житлом чорнобильців, які стоять у черзі. Ось частина тексту:

У Рівненській області, відповідно до сформованого обласного реєстру, потребують забезпечення житлом 1 477 осіб, серед яких 370 осіб, віднесених до категорії 1 та 152 особи, віднесені до категорії 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» постраждалі громадяни, віднесені до 1 категорії, повинні бути забезпечені житлом упродовж одного року. Насправді ж вони перебувають на обліку для забезпечення житлом понад двадцять років.

У зверненні зазначають, що протягом останніх семи років в держбюджеті не передбачають гроші на програму забезечення житлом громадян, які постраждали внаслідок найстрашнішої техногенної катастрофи ХХ ст.  У той же час, за рахунок коштів з обласного бюджету це вирішити неможливо.

Тож просять закласти такий пункт до державного бюджету на 2019 рік під час його перегляду.

Проект рішення підготували у департаменті соцзахисту Рівненської ОДА. Найближча сесія облради, на яку можуть винести це питання – 14 червня. Однак порядок денний сесії ще формується, тож чи винесуть вищезгадане зверення на розгляд – невідомо.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень