Попри кризу український бізнес ухвалив рішення щодо зарплат

Понад половина власників бізнесу готові підняти зарплати працівникам, щоправда, не суттєво

Українські роботодавці готові підняти зарплати своїм працівникам.

60% власників бізнесу готові підняти зарплати, щоправда, аж на 10%.

Більш суттєве зростання зарплат можливе для працівників з великим досвідом. Адже від їх роботи передусім залежить успіх компанії, і власники бізнесу це чудово усвідомлюють. А зважаючи на відкриті двері на виїзд за кордон, підлеглих почали більше поважати та прислухатися до них.

Ті, хто має досвід, завжди очікують великі зарплати, – кажуть аналітики.

Також не властиво бізнесу ухвалювати рішення про системне зростання зарплат, чи впроваджувати однакове збільшення пропорційно до посад. Найчастіше це диференційований підхід, де кожному додають по заслугах, де ключові працівники можуть розраховувати на суттєве підвищення виплат.

Окремі працівники можуть розраховувати й на зростання у 20%, але решта персоналу таке відчутне збільшення не отримає. Через кризу і виклики воєнного часу ресурси багатьох компаній вкрай виснажені.

Здебільшого підвищення становитиме 5-10%, кажуть роботодавці. Це не забагато, але принаймні щось, зважаючи на те, що працівникам бюджетної сфери збільшення зарплат не передбачене.

В першу чергу зарплати підіймати у ключових для економіки галузях: будівництво, енергетична галузь, підприємства ВПК, агропромисловий комплекс, медицина.

Щодо працівників бюджетних установ, то Мінреінтеграції планує підняти зарплати чиновникам на територіях, де відбуваються активні бойові дії, а також працівникам Державної митної служби та її територіальних органів.

У документі зазначено, що підвищення зарплат чиновникам на вказаних територіях обумовлено тим, що вони працюють у небезпечних для життя та здоров'я умовах, а також необхідністю зберегти кваліфіковані кадри.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень