Понад усе прагнув повернутися додому: У Рівному проведуть в останню путь 36-річного солдата

Вічна пам’ять Герою!

Завтра, 19 січня, у Рівному попрощаються із 36-річним солдатом Романом Калащуком, який 4 січня загинув у Кремінському районі на Луганщині.

Прощання з Героєм відбудеться об 11:00 на майдані Незалежності. Поховають Захисника на кладовищі «Нове», повідомляє Рівнерада.

Роман Калащук народився у смт Асканія-Нова на Херсонщині. Навчався у місцевій школі, а потім у столиці здобував фах слюсаря та токаря-фрезерувальника. Згодом він пов’язав своє життя з Рівним — тут створив сім’ю, разом із дружиною ростив донечку.

До війни він займався ремонтами, міг фактично з нуля звести будинок, впорядкувати його. Дружина Героя Наталія розповіла:

Рома працював на Одещині, коли почалася війна — повернувся у Рівне. Він приписаний був до Сумського військкомату, але в перші ж дні сказав, що не збирається ховатися: потрібно стати на облік, значить – треба стати. Пішов добровольцем у наш рівненський військкомат. На початку травня його призвали, а вже з червня був на передовій.

Захисник хвилювався за маму, котра живе у Києві, переживав за племінників, яких безмежно любив. Адже пів року тому у столиці помер його брат. Тож Роман прагнув допомогти його дітям, підтримати їх.

У військовій справі Роман почувався впевнено, був на своєму місці. Заспокоював рідних, що все добре, а служба — гарна нагода зайнятися спортом. Брав участь у звільненні Бакалії, Куп’янська... Добрий, щирий Роман прагнув допомогти людям, не шкодував нічого, навіть себе.

 

Він врятував багатьох мирних, евакуював десять сімей під час звільнення Куп’янська, за що його нагородили, – розповідає дружина.

Понад усе Роман Калащук прагнув повернутися додому — разом із рідними, яких не бачив від травня, відзначити 10-річчя донечки, облаштовувати разом будинок, займатися улюбленою справою та просто жити...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень