«Понад усе мріяла з’їсти піцу!»: 8-річну дівчинку з Рівненщини врятували у Львові

Їй провели важливу операцію

8-річну Таїсу з Рівненщини, яка страждала на рідкісну недугу, вдалося вилікувати.

Через вроджені проблеми з кишківником дитина все життя страждала від закрепів і нудоти, не могла їсти омріяну піцу та бути фізично активною дитиною.  Врятувати дитину вдалося спеціалістам Дитячої лікарні Святого Миколая у Львові.  

Кандидатка медичних наук та хірургиня Галина Курило розповіла:

При такій патології частина товстої кишки не має нервових закінчень, які відповідають за те, що їжа через товсту кишку проходить до прямої кишки. Оскільки захворювання вроджене, то боротися нам доводиться з природою. А з природою боротися непросто. Утім ми маємо успішний досвід допомоги пацієнтам з цією рідкісною недугою.

З допомогою хірургічного втручання фахівці медзакладу видалили уражену недугою ділянку кишківника, а здорові частини – з’єднали між собою. Зараз дитина вже вдома і зовсім скоро зможе скуштувати піцу, про яку мріяла понад усе.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень